Снимка: БГНЕС
fallback

Спецслужбите на Русия и САЩ за първи път в историята проведоха в Афганистан съвместна операция за унищожаване на четири нарколаборатории, съобщи на пресконференция ръководителят на Федералната служба за контрол на оборота на наркотици Виктор Иванов.

Той уточни, че общият ефект от операцията възлиза на над 1 милиард долара.

Операцията е проведена на няколко километра от границата с Пакистан. Унищожени са три лаборатории за производство на хероин и една за морфин, предаде РИА Новости.

Oще по темата

„По този начин беше ликвидиран инвестиционен хероинов транш в държавите от Централна Азия, който щеше да бъде използван за организираната престъпност, екстремизъм и тероризъм. Размерът на този транш се оценява на четвърт милиард долара“, каза Иванов.

В операцията са участвали руската служба за контрол на наркотиците, МВР на Афганистан и американски спецчасти, били са задействани девет хеликоптера на коалиционните сили.

По думите на Иванов унищоженият хероин е щял да стигне за 200 милиона дози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

dragunov7.62

преди 13 години

Е братушките няма да останат назад от наркодалаверата,крайно време беше да си получат тяхното.

39

bez

преди 13 години

He he veche zapochnaha dvamata nai-golemi aiduci da parviyat suvmestni akcii - opravia nema. Sledva momenta v koito shtre ni ubediat che tryabva da si instalirame chipove. hehe nazdrave. Beeeeee

38

sceptical

преди 13 години

По-скоро САЩ и Русия са тези, които контролират дрогата, но не намаляване на нейното производство, а нейното увеличаване и съответно приходите от нея.Унищожените нарколаборатории са нелегални т.е. не са под техен контрол, а колко много други има....Само ходят да ни хвърлят прах в очите.

fallback