Снимка: БГНЕС
fallback

Интернет компанията Google призна, че автомобили от програмата „Street view”, която има за цел подпомагане на развитието на дигиталните карти, предлагани от компанията, „случайно” са събрали лични данни на потребители, съобщава Ройтерс.

Признанието на Google идва скоро, след като канадските власти обвиниха компанията в нарушаване на правата на хиляди канадци. Сега обаче се оказва, че събраните данни са повече, отколкото се е очаквало. Сред тях имало лични данни като пълни имейл адреси и пароли.

Регулаторните органи във Франция, Германия, Испания и други страни също са започнали разследване по случая. За момента обаче не е ясно колко хора за засегнати от действията на Google.

Автомобилите на Google, които са добре познати по света, са събрали „по случайност” данни от незащитени безжични мрежи в над 30 страни. Това бе обявено още през май, но тогава от компанията признаха само за „фрагменти” от събрани незащитени данни.

Тогава от Google обясниха, че събраните около 600 гигабайта данни не са били разглеждани, за да се избегне нарушаване на неприкосновеността на личната информация.

Още бизнес новини

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

nomer 10

преди 13 години

ХХАХАХАИнтересно. Вчера пуснах коментар горе-долу като номер 12. Само дето бях дал отдолу и линкове, с които доказвам, че тази "новина" е от месец април. И са премахнали поради "нарушаване на правилата на сайта":DКои правила са това бе? Правилото, че се правите на безгрешни, а всъщност сте гола вода ли?Айде със здраве

31

Анонимен

преди 13 години

.

30

Анонимен

преди 13 години

google се превръща в skynet ли? =)скоро да очакваме и гугълминатор :)

fallback