Снимка: БГНЕС
fallback

Общ преглед

 

Подразделения за химическа защита на унгарската армия участват в ликвидирането на последиците от разлива на токсични отпадъци в Западна Унгария, съобщи Schweizer Fernsehen.

Очаква се на мястото на инцидента да пристигнат още 40 военнослужещи.

В населеното място Девечер са пострадали над 400 къщи. Улиците на Колонтар са наводнени с 2 м отровна течност.

Стотици хора са евакуирани. Прекъсната е железопътната линия в района.

Двама души загинаха, а над 60 бяха ранени след снощния взрив на резервоар с токсични отпадъци в Западна Унгария. Седмина се водят за изчезнали.

Oще по темата
Експлозията стана в завода за производство на алуминий Ajkai Timfoldgyar, намиращ се на 160 км западно от Будапеща.

В населеното място Колонтар лекарите са оказали медицинска помощ на 62-ма души, девет от тях са хоспитализирани и се намират в тежко състояние.

По данни на местните власти след взрива от резервоара са изтекли около 600-700 куб. м токсични отпадъци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 13 години

Сънувах странен сън в къщата си в Банкя-всички ние бяхме големи жълти тикви,които спокойно си растяха в задния двор на Кобурга.Един ден стопанинът дойде, огледа ни,откъсна ни, наряза ни на парчета,поръси ни хубаво със захар,изпече ни в една фурна,натовари ни на една талигаи тръгна да ни пробутва в политиката.Мене ме пробута на две момчета с кожени якета -те ме опитаха и ме изплюха - не обичали сладко.В този миг аз се събудих и изкрещях:Не е лесно, не е лесно да си тиква.Не е лесно, не е лесно да си тиква.Не е лесно, не е лесно да си тиква.Не е лесно, не е лесно.Драги посетители,добре дошли в ресторант "ГЕРБ".Персоналът на заведението,начело с главния готвач (............. ..............),който в момента приготвя специалитетаси от *** реформи,ви пожелава приятно прекарване и добър апетит.Шеф дьо сал - Цв.Цв. - бие престъпниците като барабани.За вашето настроение се грижи оркестърс диригент Тетка Цачева - бас профундо...., е шегувам се - само се бръсне, не е чак бас...И накрая - конферанс,илюзии и сценична акробатика -Фидос Фидосов - в скоро време ще го признаят за континент .Не е лесно, не е лесно да си тиква.Не е лесно, не е лесно да си тиква.Не е лесно, не е лесно да си тиква.Не е лесно, не е лесно.Така, сега можем да попееме заедно.Готови ли сте? (Е-е-е-е) - гледайте Боко:Не е лесно, не е лесно да си (тиква).

44

Комисарката, ало?

преди 13 години

Имаме си еврокомисар по бедствията и авариите. Не е ли време да се намеси???

43

вторник

преди 13 години

В никакъв случай не се подигравам с трагедията на хората Само си спомням,че скоро Европа бе предупредена от възможни атентати /терористични / Би ли могло да се допусне и това

fallback