Снимка: БГНЕС

Великобритания подкрепи решението на министерството на външните работи на САЩ, което предупреди пътуващите до Европа американски граждани да бъдат бдителни за евентуални терористични нападения, предаде АФП.

"САЩ ни съобщиха, че са променили тяхното предупреждение за пътуващите до Европа американски граждани", заяви вътрешният министър на Великобритания Тереза Мей.

"Работим рамо до рамо с нашите международни партньори в борбата срещу тероризма и според нас решението на САЩ е напълно логично", допълни Мей.

Предупреждението на американското правителство е резултат от докладите на западните разузнавателни служби, които тази седмица заключиха, че "Ал Кайда" може да организира нападения срещу Великобритания, Франция, Германия и САЩ.

Британското външно министерство обнови съвета си за британските граждани, които възнамеряват да пътуват до Франция и Германия, предупреждавайки ги, че в тези две страни съществува "голяма опасност" от тероризъм.

Предупреждението на британските власти стана факт малко след съвета на външното министерство на САЩ, което уведоми за "потенциална заплаха от терористични атаки в Европа".

Малко след това чешкото правителство обяви, че е предприело мерки за сигурност в резултат на предупреждението на външното министерство на САЩ за пътуващите до Европа американски граждани.

"Не приемаме информацията с безразличие. Предприехме мерки за сигурност", заяви заместник-вътрешният министър Михал Морож.

Той подчерта, че на пражкото международно летище са били въведени извънредни мерки за сигурност, но не пожела да даде повече информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase