Снимка: БГНЕС
fallback

Еврейски активисти ще се опитат да пробият блокадата на Ивицата Газа с кораб с хуманитарна помощ, който потегли от Кипър в неделя.

На борда на плавателния съд „Ирене“ има 10 активисти, които са евреи от САЩ, Великобритания, Германия и Израел.

„Корабът ще се опита да достигне бреговете на Газа и да разтовари хуманитарната помощ по ненасилствен и символичен начин, който да бъде акт на солидарност и протест. Това е и призив да бъде вдигната блокадата, което да позволи свободно преминаване на стоки и хора към и от Ивицата Газа“, пише в изявление на организаторите.

Товарът включва детски играчки, музикални инструменти, книги, риболовни мрежи и протези. Организаторите планират да ги предадат в помощ на програмата за ментално здраве в Газа.

„Политиката на еврейското правителство не се подкрепя от всички евреи“, коментира пред CNN един от организаторите – Ричард Купър от „Евреи за справедливост за палестинците“. „Ние призоваваме всички правителства и хора по света да се обявят и да действат срещу окупацията и блокадата“.

Блокадата на Газа привлече общественото внимание през май, когато турски кораб с хуманитарна помощ беше атакуван в международни води от израелски командоси, а в резултат на нападението загинаха девет активисти. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

до смещника Пич

преди 13 години

Какьв пич си смещник. А какво значи димата пич ще ти кажа на твоя език Бензона в буквалния смисьл Ако някой е сьнувал че му подаряват света за вечни времена то вие го приемате кото факт или си гоя.

42

Пич

преди 13 години

"Както не веднъж съм казвал, демек утре като излезеш на улицата на която аз законно"Даваш глупав и тенденциозен пример (това е вероятно защото си глупав). Твоят пример би трябвало да звучи така - ако ти утре излезнеш на улицата на незаконен протест и решиш да влезнеш в президентството (без да си канен), и ако те спре полицай, за да ти провери документите и ти вместо да се подчиниш извадиш нож и метална тръба и започнеш да налагаш полицая, дали той има право да те застреля. Това ли ме питаш ?

41

Анонимен

преди 13 години

ах ах искам да я видя тази квота и искам да видя тези влезли с по нисък успех! Квотата беше единствена, на ДПС за обучение в Турция и след като тук не можеха да учат заминаха там и повече не се и върнаха повечето де. А да не отваряме и темата за образованието тук и как некадърници си плащат и заемат местаа на хора които го могат и искат но не са си платили.

fallback