Снимка: БГНЕС
fallback

Един от най-високопоставените лидери на ФАРК е мъртъв. Хорхе Брисено, известен като Моно Хохой, е бил убит при бомбардировка на армията в регион, смятан за крепост на бунтовниците.

Преди дни беше убит и лидерът Сиксто Кабана заедно с още 27 бунтовници.

Марксистките бунтовници от ФАРК се борят с колумбийските власти от средата на 60-те години. Смяташе се, че Моно Хохой е ръководител на най-силното бойно звено на организацията.

САЩ бяха обявили награда от 5 милиона долара за информация, която би довела до залавянето му. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Пешо

преди 13 години

Българската ДС, подчинена на комунистическото правителство, със съдействието на КГБ, убиха Георги Марков в Лондор с чадър и рицин. Беше убит за да угодят на обиденияТодор Живков, тъй като Г. Марков избяга от България въпреки, че беше измежду приближените му, а КГБ тестваха ново оръжие - чадър с рицин. Така, че Георги Марков реално, а не Уж бе убит от комунистите, управлявали България чрез терор 45 години, а следващите 20 г. я ограбиха. Всяко друго твърдение е нагла комунистическа лъжа и гавра.

10

Анонимен

преди 13 години

"Марксистки бунтовници от ФАРК". Там, където има дори един комунист-марксист става страшно за населението, комунистите-марксисти крадат, грабят, убиват без съд и присъда - "В името на народа" и докарват същият народ до просешка тояга и геноцид.

9

партизанин

преди 13 години

Това е партенка! Жив е той, жив е!:)

fallback