Военните министри на САЩ и Русия - Робърт Гейтс и Анатолий Сердюков. Снимка: БГНЕС
fallback

Русия и САЩ продължават да имат принципни различия по въпросите около стратегическата ПРО, обяви пред журналисти министърът на отбраната Анатолий Сердюков, съобщи РИА Новости.

"Принципните ни разногласия се отнасят до това, че те ни казват: Нашата програма за ПРО не е насочена срещу вас, а ние им отговаряме, че според нашите разчети е насочена срещу нас", каза министърът.

По думите му руската страна е предложила на американците да започнат с оценка на степента за ракетни заплахи.

"Нека заедно да ги анализираме и да ги оценим, от къде идват. Чак след това можем да решим въпроса как да премахнем тези заплахи и нужно ли е разполагането на елемент на ПРО в регионите, където е планирано. Или може да се намерят и други варианти", каза Сердюков, който е на визита в САЩ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

АНОНИМЕН

преди 13 години

Бе то предвещават скоро и САЩ да се разпадне и нищо не е за чудене - ще е много кефксо даже макар че никой не мъкне на гърба си а смъква от колониите си и кожите им и ресурсите им и ги поубива с приятелския огън по погрешка - хи,хи - *** работа а?

51

Акъл море

преди 13 години

Ако не притискаха Русия, нямаше да могат да вкарат и комунизъм там! Сега се опитват да и вкарат "демокрация" с помощта на празни кратуни, като твойта, ама нещо не им се отдава. Каквото и да стане ,ти ще си останеш ***!

50

Нортроп

преди 13 години

Подбрал си си много точен ник....Беше ви лесно едно време да лежите на гърба на СССР и да симулирате работа в изкуствено създадените заводи. Не се чудете защо СССР се разпадна. Нямаше как да отцелее като мъкнеше цяла източна Европа на гърба си!

fallback