Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

От бизнесмен от Сицилия, който е заподозрян във връзки с престъпната групировка Коза ностра, е иззето имущество за 1,5 милиарда евро, като това са най-големите досега активи, конфискувани от италианската мафия, предаде Ройтерс, като се позова на МВР на Италия.

Вито Никастри – 54-годишен преуспял предприемач в областта на алтернативната енергетика, беше арестуван миналата година по подозрение във връзки с боса на сицилианската мафия Матео Месина Денаро.

По данни на следствието Никастри, когото наричат Краля на вятъра заради строителството на много ветрени електроцентрали, е използвал своя „екологичен“ бизнес като прикритие за пране на пари, придобити по престъпен начин.

В рамките на приключилата във вторник операция полицията е конфискувала над 40 компании, стотици парцели земя, луксозни автомобили, вили, яхти, ценни книжа и десетки текущи сметки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Луд

преди 14 години

Вижте при кой са парите "...конфискувани от италианската мафия.." хахахНеапол пък си има ядрено сметище и са си зле хората.

15

Дае

преди 14 години

предаде Ройтерс, като се позова на МВР на Италия. Ибрееее айде и днеска пак.

14

Zabaven

преди 14 години

Ами полицията и съдебната система там работят. Не хвърлят на хората прах в очите - Ние ги хванахме,ама те ги ги пуснаха :)))

fallback