Сара Шорд Снимка: БГНЕС
fallback

Иранските власти освободиха американската туристка, държана повече от година в затвора по подозрение в шпионаж, съобщи Reuters.

Сара Шорд беше задържана близо до границата на Иран с Ирак на 31 юли 2009 година заедно с Шейн Бауер и Джош Фатал.

В неделя главният прокурор на Техеран обяви, че Сара Шорд ще бъде освободена срещу 500 000 долара гаранция и ще може да напусне страната.

Адвокатът на Сара Шорд съобщи във вторник, че тя е пусната от затвора и вече се намира в швейцарското посолство в Техеран, което представлява американските интереси в Иран.

Семействата на тримата американски туристи съобщиха след арестуването им, че те са влезли на територията на Иран погрешка, защото границата не била маркирана. Тримата обикаляли планинска местност в Северен Ирак.

Според иранските власти обаче тримата имали „подозрителни намерения“ и затова бяха арестувани, но процес срещу тях няма.

Другите двама туристи – Шейн Бауер и Джош Фатал, остават в затвора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 13 години

абе акъл имат ли хората да ходят в Иран, Ирак, Афганистан и други подобни??? като се знае какво става там....

16

Анонимен

преди 13 години

Ох мамината-в Иран ходи на разходка. Пиленце-великата ви родина явно не е вече чак толкова велика и не е могла да набие лошите чичковци ,така че да си развявате фустите спокойно из Иранските планини.

15

Анонимен

преди 13 години

миличката отишла в долината на розите! това де не ти е казанлък *** другарке!петрол, газ, бром, платина - са само част от нейните любими "хобита".ха-ха-ха! те у нас разни еврейчета шъткат по планините. подотвяли се били за зимни условия на балкана. добре де, климатът на стара планина да не би да го има в израел? за люта зима не ще и да става дума. тогава кви ги бъркат, ха?!

fallback