Снимка: БГНЕС
fallback

При предстоящото през април 2011 г. преброяване на населението в Македония ще стане известно колко граждани се чувстват българи. От техния брой ще зависи дали те ще бъдат признати за отделна етническа група в страната, пише македонският вестник „Вечер“.

През последните години нарасна броят на македонските граждани, които по различни причини взеха българско гражданство.

„Чрез отворените въпроси всеки ще може да се самоопредели както желае. Ако искат да се самоопределят като българи, те ще могат да направят това. От общия брой ще зависи дали те ще бъдат отделени като самостоятелна етническа група“, каза Благица Новковска, директор на държавния институт за статистика.

Oще по темата

Държавната комисия по преброяването в сътрудничество с държавния институт за статистика ще проведе от 1 до 15 април догодина преброяване на населението, което ще се наблюдава от Евростат.

Резултатите ще бъдат обявени през юни 2011 г. Съставът на комисията за преброяването ще е мултиетнически. С преброяването ще се установи колко наброяват всички етнически общности в Македония, пише изданието. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

Ваня

преди 13 години

Е, че откъде англичаните знаят историята ни? Те тогава не са имали азбука и са били полудиваци!

101

Пир Македънзги

преди 13 години

в сърбо-комунистическия концалер БЮРМ(ФИРОМ) няма как да представят реалната бройка на българите защото хората с българско самосъзнание са репресирани, мачкани, хвърляни по затворите и т.н.VETO TIMELESS за утайката останала в сръбската бановина, тази неграмотна отродена маса.ооо маймуни мои вие носите Гей Македънзги!

100

Аспарух

преди 13 години

"От техния брой ще зависи дали те ще бъдат признати за отделна етническа група в страната, пише македонският вестник Вечер."Дрън-дрън, ярини. От техния брой ще зависи дали Заводот за статистика на БЮРМ ще ги покаже отделно в извадките или ще ги набута в графата "Други". За никакво признаване на отделна етническа група не става дума - вижте статията във в. Вечер. Господа журналисти и от български на български не можете две изречения да преведете.

fallback