Снимка: БГНЕС
fallback

Изпълнителният директор на ирландската авиокомпания Ryanair Майкъл О'Лиъри предложи в самолетите вече да няма втори пилот - така ще се икономисват средства, съобщи Bloomberg.

„Защо на всички самолети има по двама пилоти, след като всъщност е нужен само един? Нека всичко да управляват тези дяволски компютри“, заяви О'Лиъри.

Той добави, че Ryanair може специално да обучи стюардесите и те да могат да приземяват самолетите.

Така, ако единственият пилот получи сърдечен пристъп, ще може да му помогне някоя от стюардесите.

„Тя ще се справи“, изрази увереност О'Лиъри.

Ръководителят на най-големия в Европа нискобюджетен превозвач вече предложи няколко необичайни метода, чрез които Ryanair да получи допълнителни приходи.

По-специално О'Лиъри заяви, че компанията може да организира места за правостоящи, за да повиши вместимостта на самолетите си, а също да въведе заплащане за ползването на тоалетните на борда.

Авиокомпанията Ryanair беше основана през 1985 г. и осъществява полети по 132 направления, припомня Lenta.ru. През юли тази година компанията стана първата в Европа, която превозва над 7 милиона пътници на месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Sassy

преди 13 години

Това са само скандални изявления, които са част от PR стратегията на Ryanair. Нито едно от т.нар. "предложения" на О'Лиъри досега не е осъществено. И логично, въздушният транспорт в Европа е подчинен на голям брой регулации и не може да оперираш авиокомпания така, както ти скимне. Но т. нар. "журналисти" в търсене на евтини сензации моментално лапат въдицата и бълват глупост след глупост.

77

Анонимен

преди 13 години

А не може ли просто на пътниците да се проведе един курс преди излитане и да уволнят и първия пилот. То и стюардесите са излишни , щото при такова летене храната е жива загуба.

76

Анонимен

преди 13 години

hahahahhaha ...dragi mi smehurko hahahahahahahhaa

fallback