Снимка: БГНЕС

Въоръжен уби седем души и рани други 15 в словашката столица Братислава, предаде Ройтерс. Пет от жертвите са жени, а другите две – мъже.

Словашката агенция TASR, позовавайки се на очевидци, предаде, че „полуделият“ мъж стрелял по хората на улицата и по прозорците на намиращите се наблизо сгради.

Стрелецът бил 50-годишен и се самоубил, след като бил обграден от полицаи, предаде BBC.

Служителите на реда пристигнали, когато въоръженият напускал апартамент, където застрелял петима души - четири жени и един мъж. Всички жертви са били от едно семейство. В коридора е намерен мъртъв още един мъж.

„На излизане той стреляше по всичко живо“, каза полицейският началник Ярослав Списяк. След като полицаите го обградили, нападателят се самоубил.

Мотивите за стрелбата в предградието на Братислава Девинска Нова Вес  все още са неизвестни.

На пресконференция словашкият вътрешен министър Даниел Липшиц обяви, че сред ранените е и един полицай, който е в стабилно състояние.

Нападателят е стрелял с незаконно притежавана пушка, носел е и две други оръжия и амуниции.

Пострадалите са приети в различни болници в Братислава. Един от ранените е в критично състояние, каза Липшиц.

Самоличността на стрелеца все още не е идентифицирана.

Свидетели заявиха, че кървавата драма се разиграла на оживена улица близо до супермаркет и детска градина. 

По-рано словашкият вестник SME предаде, че нападателят е 15-годишен дрогиран младеж, но впоследствие тази информация беше опровергана.

По информация на BBC сред пострадалите е и 3-годишно дете, животът му обаче е вън от опасност. Има и хора, ранени от счупени стъкла, които са получили медицинска помощ на място.

Правителството на Словакия ще обяви национален траур. Съболезнования на роднините вече поднесоха президентът на Словакия, премиерът на страната и кметът на Братислава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase