Снимка: БГНЕС
fallback

Най-малко 30 души бяха ранени по време на акробатични изпълнения с бикове в испанския град Тафала, предаде информационният канал „Вести“. Едно от животните прескочи оградата и нахлу сред тълпата.

Организаторите успяха да установят контрол над ситуацията едва след 15 минути.

Сред пострадалите има много деца. В тежко състояние е 10-годишно момче, което е с разкъсни рани и много натъртвания. 

Инцидентът стана по време на изпълненията на така наречените рекортадори – хора, извършващи каскади с бикове.

За разлика от участниците в широко известната корида рекортадорите излизат на арената без оръжие.
Затова на видеото ясно се вижда безпомощността им – един от тях дори се опитва да издърпа бика за опашката, докато зрителите бягат в паника. 

NEWSru припомня, че в последно време коридата е в отстъпление в Испания. Тя вече е забранена на Канарските острови и в автономната област Каталуния, възможно е да бъде забранена и в района на Мадрид.

Oще по темата

Коридата е узаконено мъчение на животни и жесток спектакъл, представящ страната в дивашки образ пред целия свят, убедени са испанските противници на това традиционно развлечение. 

Коридата е страшна най-вече за матадорите. Видео от поредицата „не се препоръчва за хора със слаби нерви“ показва как през май т.г. беше ранен 41-годишният матадор Хулио Апарисио, когото бикът пробожда в брадичката. Матадорът беше с увредена трахея, гръклян и език, но оцеля.

През февруари в Колумбия бик събори 11-годишен матадор и го вдигна на рогата си. Шоуто беше спряно, за да може момчето да бъде спасено. То обаче отново се хвърли на арената и отново претърпя поражение. В края на краищата младият матадор беше откаран в болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

nelegalen

преди 13 години

be6e dobra strana ispaniya a sega vsi4ko e ky4eta *** i ylisite samo ky4e6ki la**a

32

АААААААААААА

преди 13 години

Лошо било, варварско било.Но когато коридата е била в разцвета си Слънцето не е залязвало над Испанската империя. Пък сега, като се отказват от коридата какво - още малко и ще станат като преди Реконкистата - 2-3 града Испания, останалото Мароко.Пък и този дето пише, че това било характерно за южните нации:Нищо не знаеш за избиването на тюленчета и китове точно от северните нации.

31

Анонимен

преди 13 години

То самолетите нападнали хора са много повече!Защо не се забрани ползването им тогава?

fallback