Снимка: БГНЕС

Делото срещу бившия политически лидер на босненските сърби Радован Караджич беше прекратено за две седмици, за да му бъде дадена възможност да се запознае с аудио и видеозаписите, за които се смята, че са направени от бившия сръбски генерал Ратко Младич, съобщи Трибуналът в Хага.

"След края на разпитите на Ричард Хигс и на Томаш Блашчик изслушването на свидетелите по делото ще бъде прекратено за период от две седмици", съобщи съдия О-Гон Квон, председател на Международния наказателен съд за бивша Югославия.

На 10 август Караджич поиска прекратяване на изслушванията за три седмици, за да се запознае със записите, иззети в началото на 2010 г. при обиск в Белград, защото съдържат "голям брой оправдаващи го материали", припомня АФП.

Прекъсването от две седмици, което според съдиите е "достатъчно", ще влезе в сила още след края на изслушването на двамата свидетели на обвинението.

Разпитът на единия започна днес. Записите, които бяха предадени на Караджич на 4 август, са част от 169 предмета, намерени от сръбските служби за сигурност в апартамента на Босилка Младич, съпруга на бившия военен лидер на босненските сили, обвинен през 1995 г. във военни престъпления, престъпления срещу човечеството и геноцид по време на войната в Босна
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase