Снимка: БГНЕС
fallback

Българските пожарникари, които бяха изпратени в Русия, за да участват в потушаването на бушуващите пожари и в спасителните операции, са спасили руско село с 300-годишна история, съобщиха от МВР.

Огнеборците ни охраняват близо 20-километрова полоса до град Ликоно-Дулево. Нашите екипи непрекъснато обикалят изораната зона и я обливат с вода.

Oще по темата

Вчера те успели да спрат огъня на два километра от града и да не допуснат огнената стихия да унищожи с. Язвище. Селото е с 300-годишна история и в него всичко е направено от дърво.

Втората група български пожарникари продължава да участва в гасенето на смесена гора до град Ногинск. Фронтът на огъня там е около 4 км.

Днес към 8 часа българско време пожарът е локализиран и се доизгасяват отделни огнища. В близост български пожарникари гасят и 5 дка гора до водоем.

Площта е оградена от всички страни с просеки, като огнеборците ни обикалят района и с водоноски доизгасяват отделни огнища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 13 години

Що го спасявате бе? Сега Германия как ще им построи нови къщи? Пак се изложихте.

26

KU4E

преди 13 години

Браво на българските спасители!!

25

Анонимен

преди 13 години

"*** пожарникар" ли каза някой, или само ми се е причуло? Абе, вари го, печи го, *** си е тъпо и не поумнява, докато не се наложи да го спасява пожарникар!!! Браво на пожарникарите!!!

fallback