Израелски патрул на границата с Ливан. Снимка: БГНЕС
fallback

Трима ливански войници и един журналист са убити при израелска атака срещу военен пост на границата между двете страни, съобщи Reuters. Израелски хеликоптер е изстрелял две ракети срещу пост на ливанската армия близо до село Айдасех в Южен Ливан.

Близката до Хизбола телевизия Ал Манар от своя страна съобщи, че в инцидента е убит високопоставен израелски военен.

Инцидентът е в същия район, в който преди четири години воюваха Израел и въоръжените бойци на Хизбола.

По-рано през деня израелска артилерия обстрелва селото Айдасех и рани двама души в отговор на предупредителни изстрели срещу израелски военни.

От мироопазващата мисия на ООН в Ливан призоваха и двете страни да проявят „максимално  въздържане“. Сили на ООН има и в района на инцидента.

Според очевидци израелската армия е изстреляла поне седем артилерийски снаряда към село Айдасех.
Един от тях уцелил къща и ранил един войник и един цивилен, по информация на военни източници.

„Всичко започна когато израелците искаха да отрежат едно дърво в ливанска територия. Ливанските войници стреляха предупредително срещу тях и те отговориха с артилерия“, разказва източникът на Reuters.

Израелски военни източници също съобщиха, че е имало престрелка. Според тяхната информация инженери от израелската армия са били обстрелвани от ливански войници, докато работели по границата и израелските военни отговорили на огъня.

Израелски военни строителни части изграждан защитна стена по дължината на границата с Южен Ливан. В тази част на страната доминира проиранското ливанско движение Хизбола, което води война с Израел през 2006 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

тук там

преди 13 години

Война ще има. Въпрос на ВРЕМЕ ! Ливанския лидер на Хизбула Насрала вече заплашва.Тази нощ северен Израел ще спят в бомбо убежищата.

20

Анонимен

преди 13 години

мюслюманите не са винови,а тия който колонозирват те са хубави за вас така ли сатанизирани изчадия?още малко живот имате ще видите какво ви чака и христовата вяра няма да помогне,и парите ви няма да ви помогнат!

19

LEHR

преди 13 години

До тук-там.За съжаление влиянието на евреите в САЩ е много силно. Е, сега нещата се променят, след като всички американци виждат кой им срина финансовата система, но нещата вървят много бавно. А какво могат *** от Израел да продават на САЩ - продукцията от кибуците ли? То транспорта ще излезе по скъп. Така че подаръците са от американските евреи, но плащат гоите. От друга страна, не е добре още 5 милиона да плъпнат из Европа и САЩ - че ще трябват гета и после отново "Arbeit Macht Frei"

fallback