Снимка: БГНЕС
fallback

Полицията в щата Ню Йорк е арестувала двама норвежки журналисти, проникнали в имението, в което в края на юли ще се състои сватбата на дъщерята на бившия президент на САЩ Бил Клинтън.

От полицията съобщиха, че журналистите са били арестувани в сряда, а в четвъртък са им били повдигнати обвинения за проникване в частна собственост.

43-годишният Бьорн Нилсан и 41-годишната Керсти Сортланд твърдят обаче, че не са влизали в частното имение Астор, където на 31 юли ще бъде сватбената церемония, а само са снимали парадния вход.

Oще по темата

Хели Солберг – главен редактор на норвежкия вестник „Верденс ганг“, за който работят арестуваните журналисти, също заяви, че двамата не са нарушили границите на частната собственост.

Но полицията е непреклонна и твърди, че проникване в частна собственост е имало и затова Нилсан и Сортланд може да получат 15 дни затвор или глоба от 250 долара за всеки. От вестника казаха, че ще платят глобата.

„Сватбата на Челси Клинтън предизвиква интерес у много хора“, каза Солберг.

Челси – единствената дъщеря на бившия президент Бил Клинтън и настоящия държавен секретар Хилари Клинтън, ще се омъжи в градчето Райнбек в щата Ню Йорк.

Очаква се сред гостите да бъдат президентът Барак Обама, известната телевизионна водеща Опра Уинфри, режисьорът Стивън Спилбърг, актрисата Барбаба Стрейзънд, бившият британски премиер Джон Мейджър и медийният магнат Тед Търнър, посочва ИТАР-ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

VAS8ILISQNISEVROPA

преди 13 години

НОВИНА ЩЕ Е...АКО КЛИНТЪН И МОНИКА...СЕ ВЗЕМАТ....

19

bg

преди 13 години

Norvejkite jurnalisti sa iskali da razberat imeto na popa,koito 4e pravi ven4avkata.Nekoi ot vas znae li imeto na popa?

18

bg

преди 13 години

"Liberalkata"H.Klinton e bila shefka na AIPAC.Musolini e bil komunist.

fallback