Николае Чаушеску. Снимка: wikipedia
fallback

Телата на Николае Чаушеску и на съпругата му Елена, погребани в букурещко гробище, ще бъдат ексхумирани днес.

Целта е да се направи анализ дали наистина това са останките на бившата президентска двойка, съобщи техният зет Мирча Опран.

Той е съпруг на дъщерята на семейство Чаушеску – Зоя, която също е покойник.

След като бъдат взети проби за анализ, двете тела ще бъдат погребани повторно.

С твърда ръка Николае Чаушеску управляваше Румъния от 1965 г. до 1989 г.

След улични демонстрации той избяга със съпругата си във вътрешността на Румъния през декември 1989 г., но няколко дни по-късно те бяха арестувани и след бърз процес – екзекутирани на 25 декември същата година.

Oще по темата

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

агюяйаъоэж

преди 13 години

Два пъти минал през Румъния и вече много знае - ***. Чаушеску е велик човек!

18

NRZ

преди 13 години

За "другарите", славещи Чаушеско и подобните му, ще кажа само, че съм минал 2 пъти през Румъния преди 1990. Децата по границата просеха дъвки и бонбони, във вътрешността просеха вече ХЛЯБ! Това са ви на вас успехите. Глад и мизерия. На всичкото отгоре нямаха и бензин - всичко изнасяха. В магазините имаше само мухи. Комунизъм в действие. Прескочете сега до Гюргево и ще видите огромна разлика с Русе - мизерията е у нас. Благодарение на същите тези наши несменяеми "другари".

17

Анонимен7

преди 13 години

След Горбачов огромни дългове! Единствения ръководител в света който докара държавата си до позиция да има да взема, а не да дава, е Николае Чаушеску! С цената на какво обаче ще попитат някои и ще бъдат прави! С цената на две и половина поколения! А преди десетина дена една "патриотка" живееща във Франция от 35 години възкликна в Пловдив: "Леле, колко много коли!"На което нямаше как да не отговоря" Да, много са, защото ги виждате. А знаете ли колко бедняци има които не виждате?" Тя беднотията..

fallback