Снимка: БГНЕС
fallback

Тестовете с повишаване на налягането на съоръжениете, с което беше запушен бълващият нефт кладенец в Мексиканския залив, продължават да дават положителни резултати.

Вицепрезидентът на ВР Кент Уелс, цитиран от ВВС, коментира, че повишаването на налягането „ни дава все повече увереност”.

Новото съоръжение успя да спре изливането на петрол за първи път от 20 април, когато нефтената платформа Дийпуотър Хърайзин се взриви и потъна.

Oще по темата

Нефтеният разлив се превърна в най-тежката екокатастрофа в американската история.

Замърсяването се отрази тежко на крайбрежието, нанасяйки сериозни вреди на туристическата и риболовната индустрия в петте щата в залива.

Изтичането на петрол беше спряно в четвъртък, но тестовете ще продължат и в неделя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Землянин

преди 13 години

Докато не се изчерпи нефтът добиващите го компании няма да позволят да се наложи алтернативно гориво. Сега ВР ще сключи сделка с Американското правителство, че ще им продава по евтино гориво и ще подкрепят финансово кандидатурата на Обама за втори мандат и всичко ще е пито - платено.... за майката Земя никой не го е еня... но Тя един ден ще ни изрита от повърхноста си..

12

не им пука

преди 13 години

Абе кви сте такива хора - на тях за хората не им пука - избиха и избиват толкова много невинни хора в името на ПАРИТЕ и на" *** ИМ ДЕМОКРАЦИЯ" та за океана,за природата,за животинките в океана които умират от петрола ли ще им пука - ей крайно време е да се осъзнаете - не само да ръкопляскате на световния унищожител

11

ташак работа

преди 13 години

Май са я запушили дупката - ха,ха - ами ако не са или не са съвсем я запушили - те тая работа не е като оная .

fallback