Снимка: БГНЕС
fallback

Ученият, който помогна за изкореняването на дребната шарка, предрече, че човешката цивилизация ще изчезне от лицето на Земята в следващите 100 години.

Според професор Франк Фенер, човешката цивилизация няма да успее да се справи с демографския взрив и необузданата свръхконсумация.

Пред австралийското списание "The Australian", Фенер заяви, че "хомосапиенсите най-вероятно ще изчезнат в идните 100 години".

"Това е необратим ефект. Мисля, че е твърде късно. Опитвах се да не изказвам мнението си по въпроса, защото много хора се опитват да променят някои неща, но това не е достатъчно", допълни австралийският професор.

По неговите думи, откакто хората сме навлезли в научния период "Антропосин" - от началото на индустриализацията до днес, сме повлияли на планетата толкова, колкото би й навредил един ледников период.

95-годишният професор Фенер е автор на 22 книги и е носител на много награди за принос към изкореняването на дребната шарка.

Откритието на австралийския учен и до ден днешен се признава за може би най-значимото постижение на Световната здравна организация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

248

Де тоз късмет.

преди 13 години

Ха, дано, но надали...

247

нов

преди 13 години

...приема за достоверни!Т. е. това, което "знаем" ние го приемаме като факт,черпейки от опита на другите.Много малка част от знанията ни се гради на личен опит.Защо тогава бързаме да отречем неща,за които не сме 100 % сигурни че са не-верни!?!

246

нов

преди 13 години

Уважаеми Господа,"аз съм","стефко","анти-религия" ще си позволя да изразя мнение(за мен само наивниците си мислят,че могат да Дадат съвет На другите).Не мога да разбера защо толкова държите да наложите личното си мнение(един спрямо друг) и отричате правото на другия,различно мислещ от Вас човек да изрази своето собствено.Истината за едни не прави тази на другите не-вярна.Знанията на всеки отделен човек са строго субективни и основани на източниците на информация, които той...

fallback