Снимка: БГНЕС
fallback

ВМС на Израел са застреляли поне четирима палестинци, плаващи с лодка по крайбрежието на Газа във водолазни костюми, съобщава ВВС. Израелските военни смятат, че групата е „планирала терористичен акт“.

Според палестински медицински източници са открити телата на четирима загинали, още двама са изчезнали безследно. Всички загинали са били въоръжени.

Според израелските военни в лодката са се намирали „група терористи в костюми на водолази, които се готвели да осъществят терористичен акт“.

Oще по темата

Израелските медии цитират изявление на „Бригади на мъчениците от Ал Акса“ - военизирано крило на палестинската група „Фатах“ - според което в инцидента са загинали четирима бойци и един се смята за безследно изчезнал. Израел контролира териториалните води в Ивицата Газа въпреки оттеглянето на войските от района през 2005 г.

Израелският вестник Haaretz цитира източник на израелската армия, който съобщава, че инцидентът е станал около 4,30 ч. местно време. По думите му лодката с палестинците се отправяла на север, където е разположен бежанският лагер Нусейрат.

Израелските отбранителни сили заявиха, че няма пострадали от израелска страна. В операцията били включени и вертолети. След прехващането на „Флотилията на свободата“ преди седмица от Ивицата Газа периодично се провеждат израелски ракетни обстрели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

131

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

преди 13 години

Абе какво им се вързвате на писачите по форумите с джудейска кръвчица тях ги вълнува само изрел ,въпреки ,че живеят в България,по важно е ,че хората по желия свят им просветна що за (хора) са синчетата и щеркита на Юда.

130

логос

преди 13 години

Прочетете книгата ,,спорът за цион" от Дъглас Рийд ,от тази книга ще ви стане ясно що за племе са това юдейте и кой запали двете световни воини ,това е истината ,но за съжаление този достоен човек заплати с живота си заради истините които написа в тази книга, а всичко друго е юдейска пропаганда.

129

Анонимен

преди 13 години

Докато ние си говорим тук за това кой е прав и кой крив, в Газа умират не само терористи, но и деца, чиято единствена вина е, че са се родили палестинци. Те нямат достъп до никакво здравеопазване, образование, нямат никакви нормални условия на живот. Най-важното - нямат бъдеще. Кажете ми кой има право да лишава едно дете от всичко това, да му отнема правото на ЖИВОТ!!!!!!!!!!!!!

fallback