Черните кутии от разбилия се край Смоленск самолет. Снимка: БГНЕС
fallback

Полските власти публикуваха записите от черните кутии на разбилия се край руския град Смоленск самолет, в който пътуваше президентът Лех Качински.

Записите съдържат множество предупреждения от автоматичната бордова система на самолета, според които машината трябва да набере височина. Предупрежденията са отправени точно преди катастрофата.

„Издигни се, издигни се... Терен отпред“, гласи едно от предупрежденията.

Oще по темата

На записите се чува и пилотът, който ругае.

При катастрофата на 10 април загинаха президентът на Полша Лех Качински и още 95 високопоставени полски представители.

В понеделник руските власти, които разследват трагичния инцидент, предадоха на Полша черните кутии от разбилия се самолет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

122

бивш пилот

преди 13 години

Летенето е и просто и сложно.Зависи от интелекта, от възможността на мозъка да извършва екстраполация на ситуациите в реално време.Тази мозъчна атака в критичен момент не се удава на всеки. За това стават катастрофи.В пътническите самолети го отнасят всички.Най-критичното е когато в критична ситуация имаш в кабината си някой наземен началник многознайко. Такъв може и да не ти е в кабината, а да ти нарежда по радиото.Резултат-същия, ако имаш нагласата да слушаш безрезервно началниците си.

121

di

преди 13 години

do 127izne napravo mi chetesh misalta, haresvam dnes.bg ama te trqbva da napravqt neshto otnosno vsichki tiq maloumnici deto pishat maloumni komentari koito nqmat nishto obshto s temata. segashnata sistema ne raboti dobre. vsichki tiq maloumnici nqma kakvo da pravqt po cql den i pishat prostotii po forumi i tuk.

120

izne

преди 13 години

тук просто не трябва да има възможност да се пишат коментари. като цяло в България не трябва да има възможност глупаците като вас да изразяват свободно мнението си... защото сте ***. може би след *** IQ тест да се дава право за изразяване на мнения, само предложение. и не - приказки от сорта на "заради такива като вас няма да се оправим" нямат ефект, трябва действие. особено срещу глупаците!

fallback