Снимка: БГНЕС
fallback

В пилотската кабина на катастрофиралия самолет на полския президент е имало хора, които не са били членове на екипажа, установи разследването. Гласът на едно от външните лица е идентифициран, но разследващите не казват името, съобщи ВВС.

Самолетът на полския президент се разби при опит за приземяване на летището в Смоленск на 10 април. Загинаха президентът Лех Качински и десетки представители на полския политически и военен елит.

Полският президент и официалната делегация трябваше да присъстват на възпоменателна церемония за загиналите в Катинското клане от 1940 година.

Разследването потвърди, че екипажът няколко пъти е бил предупреден за изключително лошото време. Представител на наземния контрол „два пъти е предупредил, че видимостта е 400 метра и няма условия за кацане“, съобщи ръководителят на групата за разследване на инцидента Алексей Морозов.

Машината Ту-154 е била технически изправна. Разследването изключва терористичен акт, експлозия или пожар на борда.

„Безспорно е доказано, че в пилотската кабина е имало лица, които не са били членове на екипажа“, каза Татяна Анодина, един от разследващите. „Гласът на един от тях е идентифициран точно. За другия глас, или другите гласове, е необходима още информация от полска страна“.

Вратата на пилотската кабина е била отворена при опитите на самолета да кацне и гласовете на екипажа трудно се идентифицират, съобщи ИТАР-ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

РАД

преди 14 години

Ти верно си вол! Май на теб трябва да ти се спре Facebook, че и кабелната а?

47

Анонимен

преди 14 години

Политиците са *** парчета навсякъде по света /нашите са изключение, толкова са зле, че нямам думи, но те не са интересни в случая/ и обичат да се налагат над всичко и всеки. Все пак трябва да бъдат пуснати записите, колкото и покъртителни да са. сигурно са нещо от рода на: - Г-н, Президент руснаците съобщиха, че кацането е невъзможно, тъй като видимоста е под 400метра. - Аре кацай, ше ти б..***..ката. Ще ви изхвърля на улицата както предишните, аре кацай да не ви правя на кълбета!

46

777

преди 14 години

Првилно!Германската армия си е биела бира с вурстове край Берлин, ама на, тези гадни градове Париж, Варшава, Брюксел, Прага, Белград, Москва и още много други взели та са се преместили коварно до Берлин и изведнъж кротко пиещата си бирата немска армия без изобщо да знае се оказала в ценъра на градовете, че даже през повечето е преминалаи зад тях.

fallback