Снимка: БГНЕС
fallback

Забиващи компютри, бавно зареждане и агонията на техническата поддръжка докарва Синдром на компютърния стрес на хората, твърди изследване, цитирано от АФП.

Докладът посочва като източник на проблемите на хората "смущаващи, сложни компютри и устройства, технически проблеми, вируси и дългото чакане за решаване на компютърни проблеми".

Изводите се базират на изследване на над 1000 души в Северна Америка, което имало за цел да се установи как потребителите да останат щастливи в силно конкурентния комуникационен сектор.

"Реалността е, че множество продължителни проблеми притесняват повечето компютърни потребители, като създават ненужни опасения и притеснения", разкрива изследването.

94% от изследваните са казали, че зависят от компютрите в личния си живот. Близо две трети от потребителите на компютри са имали нужда от техническа помощ или са изпитали Синдром на компютърния стрес през изминалата година.

"Понеже са важни за нас, компютрите са нож с две остриета", казва Мъри Фейнголд, американски лекар, който е дал името на Синдрома на компютърния стрес.

 "Когато функционират правилно, е чудесно. Но когато нещо се обърка, незабавно се паникьосваме – това наричам Синдром на компютърния стрес", допълва той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

bg

преди 13 години

Определено вината е в Windoow-са. Колкото по-нова версия, толкова по-тежка и тромава става тя. Ъпдейтите на майкрософт допълнително увреждат системата и вместо да ускоряват работата те допринасят са повече бъгове. Сигурно сте се питали защо линдолса има толкова много депки във сигурността. Отговорът е много ***. Защото Линдулса е създаден за да могат да ви шпионират и поради тази причина в него винаги има и ще има пропуски, защото те са нарочни.

31

нона

преди 13 години

боже какво е това кодче натиснах сърчице:)

30

нона

преди 13 години

стресирам се само когато няма интернет :)и не ми трябва техническо образование, както си въобразява някакъв суетен инж. :) и на малките деца не им трябва :) ♥

fallback