Снимка: БГНЕС
fallback

Аудиозапис от контролната кула на летище "Джон Кенеди" в Ню Йорк разкри, че разрешения за излитане са били издавани от дете, макар и под напътствието на квалифициран диспечер, съобщи Асошиейтед прес.

По случая се води разследване и всички служители на летището, замесени в инцидента, временно са отстранени от длъжност.

"Това поведение е недопустимо и не демонстрира професионализма, който се очаква от служителите на Федералното авиационно управление", се казва в официално изявление на летището.

На записа ясно се чуват пет включвания от страна на детето към пилоти, готвещи се за излитане.

Едното гласяло: ""Джет Блу" 171, имате разрешение за излитане", на което пилотът отговорил: ""Джет Блу" 171 излита. Браво, контролна кула!".

Детето разрешило излитане на общо три самолета, към Сакраменто, Мексико и към Лас Вегас.

"Пистата е свободна. Адиос, амигос!", казва детето на пилотите на последния полет към Лас Вегас.

Малчуганът очевидно се е намирал под надзора на възрастен, защото в един момент се чува мъжки глас, който казва през смях:

"Така става, като децата не ходят на училище". Друг мъж добавя: "Ще доведа и моя".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Controller

преди 14 години

Хей Dnes.Bg... май някои от вас трябва да ви пратят на уроци по английски... преводът на репликите по-горе е като извадка от пиратски филм, внесен нелегално по Тошово време и преведен/дублиран в гаража на село. Разходете се малко в нета и чуйте оригиналните реплики - има ги и със субтитри - нищо общо с това което сте написали тук!

36

Honorik

преди 14 години

Brei,golqmata novina!Prosto moje deteto da e bilo lubopitno i vazrastnite da sa mu razre6ili pod tehen nadzor da dade nqkolko komandi za izlitane.Kakvo tolkova e stanalo,4e se nalaga razsledvane?

35

иво

преди 14 години

не сте прави.аз също съм диспечер ,но това е несъвместимо с професионализма.апък виждате че всичко се записва и сега на баща му хубаво ще му го ***.

fallback