Родни е в ареста от 1979 година. Снимка: GettyImages/Guliver Photos
fallback

САЩ може би си има нов Тед Бънди. Американски детективи обявиха, че „гениалният“ сериен убиец Родни Алкала, заклал 12-годишна ученичка и още четири жени, може би е „новият Тед Бънди“, съобщи The Telegraph.

Според разследващите Родни е извършил поне още 30 убийства.

66-годишният мъж, известен с прякора „Убиецът от играта за запознанства“ /понеже е участвал в американската версия на Blind Date – шоу, което организира срещи между непознати мъже и жени/, бе признат за виновен за едни от най-ужасяващите убийства, ставали някога в Лос Анджелис.

Алкала е фотограф с коефициент на интелигентност над 160. Той е убил 12-годишната Робин Самсоу в Калифорния през 1979 година, както и още 4 жени, чиито случаи стояха неразрешени десетилетия наред.

Полицията обаче смята, че Алкала, който се намира в ареста от 1979 година и два пъти успя да обжалва присъдата си, е извършил още десетки убийства в Ню Йорк и Лос Анджелис през 70-те години.

Заседателите в съда в Ориндж Каунти, Калифорния, чуха потресаващи неща. Мъжът е снимал телата на две от жертвите си, едната от които е била умъртвена с чук тип кози крак. Другите са били душени и съживявани с цел продължаване на агонията им.
 
Алкала най-вероятно ще бъде осъден на смърт по всяко от петте обвинения. В съда той представлява самия себе си и организира на заседателите истинско шоу, в което сам си задаваше въпроси и след това си отговаряше.

Според полицията златните обици на 12-годишната Робин Самсоу са открити сред вещите на фотографа, но той отрича те да са нейни – били негови.

По време на шестседмичния процес той настояваше съдебните заседатели да гледат видеозаписа от участието му в епизода на Blind Date от 1978 година, в който непозната жена го харесва и излиза на среща с него. По думите му, в шоуто, заснето година преди смъртта на момичето, той е носел същите обици.

ДНК-експертизи обаче го свързват и с убийствата на 27-годишната медицинска сестра, Джорджия Уикстед, 32-годишната секретарка Шарлот Ламб, 21-годишната Джил Парентьо и 18-годишната Джил Баркомб.

Според прокурора Мат Мърфи, мъжът е преследвал жените като плячка, дори е държал бинокъл в колата си.

„Той се възбужда, когато причинява болка на други хора“, заяви Мърфи пред съдебното жури. „Извършил е неописуеми жестокости“.

Детективи в Ню Йорк в момента разследват дали Родни има нещо общо с неразкрити убийства на жени, които са станали докато Алкала е живял в града между 1968 и 1971 година, и след това отново през 1977 година. Сред потенциалните му жертви са стюардеса и сервитьорка в нощен клуб.

„Този мъж се намира малко под нивото на Хитлер и горе-долу на нивото на Тед Бънди. Може би е извършил поне още 30 убийства. Прекосявал е страната няколко пъти и сме сигурни, че има още трупове“, заяви детектив Клиф Шепард от полицията в Лос Анджелис.

Алкала е завършил Университета в Калифорния, специалност „Изящни изкуства“. Учил е филмово изкуство в Ню Йорк, работил е и като печатар в Los Angeles Times.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Да чете СТРАНДЖАТА

преди 14 години

СРАНЖО, пак си на линия, плазмодий нещастен! Не знам друг, който толкова да се опиянява от псувните, които получава. Сигурно аналният му *** тръпне при това!

39

Vili Ivanov

преди 14 години

А ти си много тъпо червено парче моето момче...Застреляй се, за да направиш света по-красив.

38

СТРАНДЖАТА

преди 14 години

до продалжение:Прав си човек - началото на злото тръгва от таварисшч Ленин.Първата му проявакъм България е изпращането на тогавашния председател на коминтерна ВасилКоларов като ръководител на Септемврийското "антифашистко" възстание за даустанови съветска власт в България.От тая си идея не се отказва и Сталин, каточрез бандита Иван Винаров внася оръжие за подривна дейност в България..."антифашистко" го сложих в кавички, защото тогава България си е била нормалнадържава спазваща Търновската

fallback