Спасителите изваждат 24-годишния Уизмънд от развалините. Снимка: БГНЕС

Френски спасители успяха да извадят жив 24-годишен мъж изпод руините на хотел в Хаити 11 дни след земетресението, което сравни със земята по-голямата част от страната, съобщи CNN.

Уизмънд Жан-Пиер практически няма наранявания, но е крайно дехидратиран и е отведен веднага в болница за лечение.

Спасителите, сред които имаше и американски и гръцки екипи, нарекоха тричасовата операция по спасяването на мъжа „чудо“ и някои от тях дори се разплакаха от вълнение, след като мъжът бе изваден жив.

„Това е Господ“, каза Франк Лувре, ръководител на френския спасителен екип, сочейки небето.

Още по темата
20 яну 2010 14:27

Уизмънд бе спасен, след като братята му в продължение на няколко дни се опитвали да кажат на властите, че чуват звуци изпод развалините на Hotel Napoli Inn.

Реакция дошла в момента, когато гръцки журналист сам чул, че под развалините има човек, и алармирал гръцкия екип от спасители.

Спасеният мъж е бил служител в магазин в хотела. След изваждането му той успя да обясни, че пипнешком в тъмното успял да намери газирана вода и я пил в продължение на 11 дни - едва по глътка на ден.

Под развалините той е имал щастието да се озове в така наречения „джоб“, което му осигурило място да движи всичките си крайници.

Уизмънд успял да каже още, че около него е имало още трима-четирима души, когато сградата е рухнала, но в последните дни не е чувал звуци.

Спасителите все пак проверяват руините за потенциални оцелели.

Спасяването стана ден, след като правителството на Хаити официално съобщи, че в земетресението са загинали 111 000 души. Това е най-смъртоносният трус от 2004 година досега – след земетресението и цунамито в Азия.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase