Снимка: БГНЕС
fallback

Членове и симпатизанти на антифашистки движения обсадиха телевизионния център на ВВС в Лондон.

Антифашистите протестират против участието в предаване на ВВС на лидера на крайнодясната Британска национална партия Ник Грифин.

Няколко демонстранти успяха да нахлуят в сградата на телевизионния център, но бързо бяха заловени от полицията.

По данни на британската полиция в протеста участват около 500 души.

Трима служители на реда са пострадали след сблъсък с протестиращите.

Заради участието на Грифин в дискусионното предаване Question Time британската медия беше обвинена, че дава трибуна на десни екстремисти.

От ръководството на медията обаче са категорични: един от главните редакционни принципи на ВВС е политическата необвързаност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 14 години

а пък колкото и да ви е мъчно, осман е прав. голяма идентична криза ви гони и си търсите национализъм. фашизъм и национализъм се смятат на запад за признак на слабо образование и на нас няма да ни върне достойнството, но за да ме разберете, трябва да научите що е християнска ценност. нищо не знаете за борбите на либералните в англия, за историята, за законодателството, за експлоатацията... говорите наизуст. онанисти глупави. поне на запад не говорете глупости, че ужас

39

Анонимен

преди 14 години

много сте задръстени. последните 5-6 коментара, са на абсолютно задръстени хора. нито се сещате, че англия е била колониална мощ и доста е изсмукала от тези "***", та им се чувства малко длъжна, нито, че на източноевропейците не им се чувства длъжна и и никак не ги обича. а пък как ни излагате с такива мнимо/образовани изказвания и симпатии / хич не се грижете, правите ни още по-презряни заради фашистки симпатии

38

ERZ

преди 14 години

ne stava vapros za fashisti a za prochistvane na stranata ot briketi.protestirashite sa bolni psixicheski hora narkomani i jelaeshi onishojavaneto na sobstvenata si rasa.BRAVO NA NAZIONALISTICHESKATA PARTIA MAZNITE GOVORAT ZA RASIZAM A KOGATO RABOTISH MEJDU TIAX GLEDAT DA TE IZRITAT I NA TVOIO MIASTO DA DOIDE DRUK BRIKET RABOTIL SAM V DRUGA DARJAVA S MAZNI NE V ANGLIA I GI POZNAVAM MNOGO DOBRE DA JIVEAT NAZIONALISTITE.

fallback