Снимка: БГНЕС
fallback

Бившите ръководители на лондонската полиция Скотланд ярд лорд Стивънс и лорд Кондън, както и бившият заместник-началник сър Дейвид Винес са укрили от френското следствие важно доказателство при разследването на смъртта на принцеса Даяна при автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г..

Това твърди британският всекидневник "Дейли експрес".

Става дума за бележка с дата октомври 2005 г., писана от адвоката на Даяна лорд Мишкон след разговор с нея през 1995 г.

Според тази бележка Даяна изразила опасение, че ще бъде убита при инсценирана автомобилна катастрофа.

Скоро след смъртта на Даяна бележката е била предадена на британското следствие след среща на Мишкон с Стивънс и Винес.

Информацията, че такава бележка изобщо съществува обаче е била скрита от френските експерти, които разследваха смъртта на принцеса Даяна.

Съгласно френския закон, укриването на доказателства, които биха помогнали при разкриването на престъпление, се наказва с 3 до 5 години затвор.

Според "Дейли експрес", който се позовава на юристи, във Франция може да бъде предприето съдебно разследване защо бележката на адвокат Мишкон не е била предадена на френското следствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

До НЕзаблудения

преди 14 години

На този който написа следното: "Заблуденият си единствено ти. Живей си в конспирациите. Смешен си да вярваш на световни ***, психически болни и мразещи САЩ, Израел, Русия и т.н." мога да кажа, че да отричаш е най-лесния начин да не погледнеш истината в очите. Дай Боже всекиму да си вярва толкова!

81

Елена

преди 14 години

Тя беше човек, който те караше да вярваш, че всеки един от нас може да промени света към по-добро. Е... такъв човек определено не беше удобен!!! Нас ни насъскват да мразим, да имаме предрасъдъци, да бъдем зли към другите. Убийството й е поръчано и организирано от т.нар. черна аристокрация (в нея влизат представители на английския престол и руските висши кръгове). Само да уточня Русия никога не е била враг на Англия или САЩ. Това е медийна залуда за простосмъртните!!!

80

Елена

преди 14 години

Смаяна съм от неграмотността и пълната липса на познания от страна на голяма част от пишещите за принцеса Даяна. Тя беше невероятен човек, към когото изпитвам дълбоко уважение. При посещенията си в Африка, тя прегръщаше деца болни от проказа, без да носи ръкавици, без да носи маска или каквито и да било предпазни мерки. Тя беше водач, който много хора започнаха да следват. Защо? Просто нейното благородство и изключително чисто сърце пленяваха и скептиците.

fallback