Членовете на военната групировка Мехди са сред основните извършители на убийствата. Снимка: GettyImages/Guliver Photos
fallback

 

Масови убийства на хомосексуални мъже се извършват в Ирак, съобщи ВВС, цитирайки доклад на организацията Human Rights Watch.

Акциите са съвсем координирани и се извършват с помощта на една от военните групировки в страната.

Смята се, че от 2004 година досега са избити стотици хомосексуални иракчани.

В така наречените убийства на честта влизат и случаи, в които семейства убиват свои деца или други роднини с хомосексуални наклонности, с цел да избегнат публичния срам.
 
Според доклада на организацията, членове на военната групировка Мехди са основните извършители на убийствата, но участие имат и служители на официалната полиция, въпреки че хомосексуализмът не е забранен в Ирак.

Свидетели твърдят, че военните от групировката нахлували в къщите на хората, измъквали ги на улицата, разпитвали ги за имена на техни приятели, и накрая ги убивали.

Наскоро в град Садр Сити – консервативна, шиитска част от Багдад, се появиха плакати, призоваващи гражданите да бъдат бдителни, защото сред тях има гейове.

На плакатите са изписани не само имената на тези мъже, но и адресите им.

Само от януари досега в Ирак са били убити 90 мъже с хомосексуална ориентация, и още толкова се водят за безследно изчезнали.  
 
Докладът на Human Rights Watch твърди още, че жестоко обезобразените тела на убитите просто биват захвърляни из сметищата в градовете.

Понякога по труповете на мъжете има изрисувани думи като „перверзник“ или „кученце“, което е нарицателно за гейовете в Ирак.

Ужасяващият документ, изготвен от организацията, съдържа свидетелски показания за нечовешкото отношение към хомосексуалните мъже в страната.

„Лекари ни разказваха истории за мъже, чиито ануси са били залепяни с лепило, и след това насила са им давани разхлабителни, което води до изключително болезнена смърт“, разказа пред ВВС Раша Мумнех от Human Rights Watch. 

Членовете на групировката Мехди пък открито осъждат „феминизацията“ на иракските мъже и призовават армията да предприеме действия срещу тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

503

-

преди 14 години

***...Дано почиват в мир горките жертви.........

502

Томов

преди 14 години

*При мъжете гейове и нормалните жени, дясната половина на мозъка е средно по-голяма, при жените лизбийки и нормалните мъже - лявата.*Групата неврони VIP SCN отнов във Хупоталамус-а е по-голям при мъжете гейове от колкото при нормалните мъже*Мъжете гейове реагират напълно различно на Флуоксетина*Гейовете и не-гейовете реагират по различен начин на човешките ферономиТ.е. има физиологически статистически разлики между гей-а и нормалния човек и това означава генетична предопределеност.

501

Томов

преди 14 години

До 491, дали съм *** незнам, IQ-то ми е 155. Що се отнася до природата, виж фактите. При повечето животински видове се наблюдава между 7 и 30% склонност към другия пол или друго сексуално отклонение. Съжалявам че ще ви разочаровам нацистчета, но това явление е напълно естествено и генетично предопределено. Ето няколко лесно проверими факта:*При хомосексуалистите INAH 3 структурата в вътрешния Хипоталамус е с размерите на женския (по-малък).

fallback