В момента пътувам за България. Това съобщи пред Dnes.bg Газим Касаполи – член на председателството на косовската Социалдемократическа партия (PSD) с лидер Агим Чеку.

В последните 24 часа Касаполи, който е и говорител на PSD, информираше медиите в Косово какво се случва с арестувания в България Агим Чеку.

Открихме говорителя на PSD изключително трудно – телефонната връзка с него постоянно прекъсва, а в последния час набирането на номера му е невъзможно.

Dnes.bg разбра от свои източници, че заедно с Газим Касаполи към България пътуват още няколко представители на социалдемократическата партия, за да следят отблизо ситуацията.

Според последните информации, постъпили в Министерството на външните работи на Косово, има голяма вероятност Агим Чеку да се върне в Косово най-късно до четвъртък.

В Прищина от партията на Рамуш Харадинай (също бивш косовски премиер) реагираха малко по-остро.

Алиансът за бъдеще на Косово настоя правителството незабавно да влезе в контакт с българските власти и европейските институции по сигурността, тъй като Чеку трябва "да бъде освободен възможно най-скоро и подобни ситуации да не се повтарят в бъдеще".

Междувременно, в сряда, от Москва пристигна любопитна вест: правителственият орган на Руската федерация - вестник "Российская газета", твърди, че в Косово са спокойни за съдбата на Чеку.

Изданието на правителството на Руската федерация разполага със следната информация: представители на PSD са заявили, че водят преговори с българската полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase