Снимка: БГНЕС
fallback

Иран преизбра президента си Махмуд Ахмадинеджад.

Затова пък кандидатът за президент Мир Хосеин Мусави протестира срещу многобройните нарушения на изборния процес в петък, съобщава АФП.

В комюнике той заявява, че няма да се подчини на "този опасен мизансцен", характеризиращ се с "явни и многобройни нарушения".

Кандидатът подчертава, че негов "религиозен и национален дълг е да разкрие тайните на този опасен процес и да обясни разрушителните му последици за съдбата на страната".

Според съобщение на иранския министър на вътрешните работи Садък Махсули Мусави е събрал на първия тур на президентските избори 33,75% от гласовете.

Махмуд Ахмадинеджад е получил подкрепата на 62,63% от избирателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 14 години

Zeitgeist (1 &2)...komentarite sa izli6ni

4

mitternacht

преди 14 години

...да си измисля, че има територии в Иран.Също така, той единствен заема твърда позиция по отношение на т.н. Холокост.Абе... що не ни го дадат за някой и друг месец, поне да се оправим с престъпността и всякаквите ***."

3

mitternacht

преди 14 години

Ще се самоцитирам:"Поздравления на Иран за преизбирането му.Мисля си, прекалено много се котираха другите кандидати и прекалено много бе оплюван той из медиите, така че явно заслужава да спечели отново.Ние като не можем да имаме кадърен президент, нека поне Иран имат.За в момента единствения, който не дава Дто на цялата държава и се се покланя на никого.Единствения, който желае на всяка цена да защитава суверенитета на държавата си.Ето защо Израел никак не желае да реве и да си измисля, че

fallback