Ватиканът иска да използва сайта за социални контакти Фейсбук, за да накара младите хора да се върнат към църквата, предаде Ройтерс.

Новият сайт на Ватикана www.pope2you.net беше пуснат и предлага приложение, наречено "Папата се среща с вас във Фейсбук", както и друго, което позволява на вярващите да видят проповедите и посланията на главата на Римокатолическата църква на своя iPhone или iPod.

Обявеният от Ватикана Световен ден на комуникациите тази неделя има за цел да предаде Светото писание с помощта на новите технологии.

"Ние разбираме, че църква, която не комуникира, престава да бъде църква", заяви монсениор Пол Тигхе, секретар на отдела по социални комуникации на Ватикана.

"Много хора днес вече не се обръщат към традиционни медии, като вестници и списания, за информация и забавления. Те търсят различна медийна култура и ние се стремим да гарантираме, че църквата присъства в тази комуникационна култура", каза още той.

Потребителите на новия сайт могат да избират между десетки "виртуални пощенски картички" с образа на папата и послания от него за вярата, любовта и живота, които специално са насочени към младите хора.

Те ще могат да ги препращат и на други потребители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase