Преди седмица 47-годишната Сюзън Бойл се качи на сцената на предаването Britain's got talent, изпя песента "I Dreamed a Dream", отнесе публиката с невероятния си глас и накара милиони хора да преосмислят представите си за красота и успех.

Малко преди смъртта на майка си Сюзън й обещала, че ще направи нещо значимо в живота си, пише Christian Science Monitor.

И ето че днес повече от 40 млн. души по цял свят се възхищават на изпълнението й, поместено в мрежата.

Бойл не притежава типичните черти на световна звезда. Тя не е омъжена, няма деца и живее в малко селце в Шотландия.

Заради имиджа си на стара мома и непокорните й къдрици децата от селото често й се подиграват.

Сюзън работи като доброволец в местната църква. Няколко пъти в седмицата посещава възрастни хора, за да им помага.

Тази жена с нелепа външност, бедна и безработна, инвалид по рождение, цял живот е мечтала да стане професионална певица.


В интервю преди участието си в шоуто Сюзън споделя, че иска да прилича на актрисата Елън Пейдж и че никога не е била омъжена и дори не се е целувала.

Някои виждат дълбоко философски смисъл във внезапния триумф на Сюзън Бойл.

„Бойл промени критериите за красота. Докато от очите ми не бликнаха сълзи, аз не подозирах колко много съм се нуждаел от корекция в своите разбирания“, пише в блога си професор от университета във Вашингтон.

Изпълнението на Сюзън трогна милиони хора именно защото много от тях в дъното на душата си се съмняват в истинността и ценността на качествата си.

„Сюзън е вдъхновителят на нашето време. Тя можеше просто да избяга и да се скрие, дори когато чу смеха на публиката – не трепна“, пише неин почитател.

Някои приемат видеото с нейното изпълнение като пиеса в едно действие с участието на героиня, която се изправя срещу злодеи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase