Снимка: БГНЕС
fallback

Няма никакъв шанс бившият главнокомандващ силите на босненските сърби генерал Ратко Младич да бъде арестуван до края на тази година.

Това е становището на германската разузнавателна служба БНД и идва само няколко дни след като председателят на Националния съвет за сътрудничество с Международния трибунал за военни престъпления в Хага Расим Ляич и прокурорът за военни престъпления Владимир Вукчевич заявиха, че Младич ще бъде "задържан най-късно до края на годината".

Сръбският генерал Божидар Делич определи като правилни германските оценки пред сръбската преса.

"Напълно съм съгласен с тях, но имам една забележка. Те пропускат една друга подробност, а тя е, че генерал Ратко Младич никога няма да бъде арестуван", обяви Делич, който в момента е и депутат в Сръбската скупщина.

Според друг сръбски генерал Нинослав Кръстич "чуждите разузнавателни служби нямат интерес Младич да бъде предаден на Хага, защото той знае прекалено много неща за Сребреница".

Срещу Младич има обвинение за извършване на геноцид в Сребреница през юли 1995 г. и за бомбардирането на босненската столица Сараево през май 1992 г.

Международният съд в Хага окачестви през юли 1995 г. събитията като геноцид.

Ратко Младич се укрива от 2000 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Ивана

преди 15 години

Откъде със сигурност можеш да твърдиш тези неща! Идвал ли си в Сърбия? Това, което казваш е точно тази истина наложена чрез медиите!Мислиш ли, че на американците, руснаците, немците и др. много им пука за нас? Чрез тази война те осъществиха една от целите си - много малки и бедни страни на Балканите! По-добре хората да се мразят помежду си, за да не виждат истината! Така е било винаги!Някъде долу вече написах девиза на "великите" "Разделяй и владей". Медиите са най-голямата лъжа! на всеки му казват това, което им отговаря!

14

Ивана

преди 15 години

Гледам и не вярвам как медиите са ви измили мозъците! Не виздате ли, че великите сили се играят с нас на Балканите! Девизът им "Разделяй и владей" много лесно се провежда сред неинформираните балканци! Целта е ясна - Велика Албания!Народите, които толкова години живяха заедно в обща държава, изведнъж завоюваха! В чий интерес е била войната в бивша Югославия! На великите им е много лесно да управляват малки, бедни, пълни с омраза народи, каквито сме ние нещастниците!

13

Рамбо

преди 15 години

Питайте дядовците ви за албанцитеили вие сте малки най гадното племе през Втората световна война ,много подли и жестоки гадове

fallback