Снимка: БГНЕС
fallback

Ислямските страни призоваха Турция да наложи вето на назначаването на премиера на Дания Андерс Фог Расмусен за генерален секретар на НАТО, съобщи турският министър-председател Реджеп Ердоган.

Пълномощията на сегашния глава на НАТО холандеца Яп де Хоп Схефер приключват на 31 юли т.г. Неговият приемник ще бъде определен на срещата на върха на НАТО на 3-4 април.

Ердоган уточни, че е разговарял по телефона с Расмусен и е изразил разочарованието на турския народ по повод позицията на датския премиер за скандала с излязлите преди време в датски вестник карикатури на пророка Мохамед.

Тогава Расмусен отказа да се извини за карикатурите, което предизвика нападения срещу посолства на Дания в редица мюсюлмански страни.

Някои западни страни дори защитиха публикацията на карикатурите в името на свободата на изразяване.

"Ислямските страни реагираха много отрицателно на тези карикатури и на позицията на датските власти. Сега те настояват да не допуснем назначаването на Расмусен", цитира Ройтерс думите на Ердоган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

grep

преди 15 години

И да триете, драги ми днес.бг, това няма да промени факта, че живея в свободна държава и мога да говоря каквото си искам: Пример: Мохамед е пълен .

26

преди 15 години

Ало, Ахмед, ти си толкова българин колкото аз съм от Мозомбик.Ние в светските държави уважаваме правото на мнение на всеки, бил той и хулещ религията. Какво мислиш че срещу Христос няма нападки ли? Да си чул някой да протестира - не. Щото не сме откачени фанатици тука. Евреите също нон-стоп ги обиждат на тема религия. И?Значи ислямистите могат да обиждат евреите че били незнам си кви, ние че сме били неверници ама тяхната смахната религия никои не трябва да я пипа. Ааайде бе. Ще си приказвам каквото искам и каквото мисля за който си искам. Ако не ви харесва може да се обесите/взривите някъде, откачалки смахнати.

25

българин

преди 15 години

ТУРЦИТЕ СА НАПЪЛНО ПРАВИ. КАК ДА ТЪРПЯТ КАТО ПОРУГАВАТ ВЯРАТА ИМ? ОНИЯ ОБИЖДАТ ИСЛЯМА,А НА ИЗТОК ТОВА Е СВЕТОТАТСТВО. КАК ЩЕ СЕ ЧУВСТВАМЕ АКО ТЕ ХУЛЯТ ХРИСТОС-МЕСИЯТА И СПАСИТЕЛЯ? ВИЕ ПЛЮЕТЕ ТЕХНИЯ ПРОРОК,КОЙТО Е СВЕТИНЯ ЗА ВСЕКИ ТУРЧИН. КАКВА ДРУГА РЕАКЦИЯ ОЧАКВАТЕ ОТ КОМШИИТЕ? НЕКА УВАЖАВАМЕ ЧУЖДАТА ВЯРА И РЕЛИГИЯ КАТО НАШАТА СОБСТВЕНА!

fallback