Снимка: БГНЕС
fallback

Японският министър на финансите Шоичи Накагава съобщи, че ще подаде оставка в следващите седмици, след като бе обвинен, че е бил пиян на съвещание на Г-8 в Рим.

Министърът уточни пред журналисти, че ще напусне поста си след приемането на държавния бюджет за 2009-2010 г. от парламента. Този бюджет трябва да бъде гласуван до 31 март.

До момента Накагава твърдеше, че състоянието му било предизвикано от приемането на прекомерно количество лекарства срещу грип.

Известен с влечението си към алкохола, Накагава се появи в събота в пияно състояние на пресконференция след съвещание на министрите на финансите и управителите на централни банки на страните от Г-8 в Рим.

Телевизионните канали го показаха с празен поглед, фъфлещ и неспособен да довърши изреченията си. Той дори на няколко пъти задряма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

преди 15 години

тоя ако е пил пил е но не е и спал. просто е много изморен, очите му се затварят.

42

преди 15 години

Г-7 и Г-8 са различни неща. Това видео е от срещата на Г-7, там се срещат ФИНАНСОВИТЕ МИНИСТРИ на страните. Г-8 е среща на ЛИДЕРИТЕ НА СТРАНИТЕ, това е основната разлика. В Г-8 влиза и Русия, т.е. г-н Медведев ходи на срещите на Г-8. Финансовият министър на Русия не ходи на срещите на Г-7.

41

преди 15 години

e dobre zashto G7 kato stranite sa 8 ....ve4e i v u4lishte li ni lyjat....

fallback