Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Италианският министър на институционалните реформи и член на Северната лига Роберто Калдероли предложи в определени случаи в Италия да бъде позволено извършители на сексуална агресия да бъдат кастрирани чрез хирургична интервенция.

"В определени случаи считам, че не е възможно повторно интегриране в обществото... мисля, че химическата кастрация не е достатъчна, така че остава само хирургичната кастрация. Обществото трябва да се защитава", заявява министърът в интервю пред в. "Стампа".

През последните дни в Италия бяха извършени три изнасилвания, сред които на момиче в парк в Рим в събота.

В тази връзка правителството съобщи, че ще издаде в близките дни указ, предвиждащ извършителите на сексуална агресия да бъдат систематично пращани зад решетките, а не да бъдат поставяни под домашен арест в очакване на присъдата.

Друга обсъждана мярка според медиите е кметовете да имат право да създават групи от "невъоръжени доброволци", които да наблюдават опасните зони.

Лявоцентристката опозиция обаче веднага отхвърли тази идея.

"Това може да доведе до увеличаване на случаите на насилие. Държавата трябва да има монопол върху сигурността", заявява пред в. "Стампа" Марко Минити, министър на вътрешните работи в кабинета в сянка на Демократическата партия на Валтер Велтрони.

Миналата седмица Съветът на Европа осъди Чехия за това, че прилага хирургическа кастрация на изнасилвачите, като определи процедурата като "инвазивна, унизителна, необратима и нанасяща увреждане".

През последните години в Чехия най-малко 94-ма осъдени са били подложени на кастрация. Това е единствената европейска страна, която прилага тази практика.

Чешките власти убеждават, че операцията се провежда само по молба на осъдените.

В редица европейски държави и САЩ е разрешено прилагането на препарати, които понижават нивото на тестостерон и възпрепятстват ерекцията, но това може да стане единствено със съгласието на осъдените.

Еднозначни изводи за ефективността на хирургическата и химическата кастрация все още няма.

Много от учените подчертават, че сексуалните извращения се коренят в психиката и могат да бъдат лекувани само с психотерапия, но е и хирургически.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

преди 15 години

Напълно те поддържам и аз съм за кастрация на ромите!

34

читателче

преди 15 години

Много интересно - какво мислите за "Мъжки времена", например. Аз лично, разбира се, съм против изнасилванията - това е насилие. Но и в природата го има! Ами животните - кой ще ги кастрира???Та в този ред на мисли, май ни куца ВЪЗПИТАНИЕТО...

33

преди 15 години

Защо не?

fallback