Снимка: БГНЕС
fallback

Организаторите на московския гей парад внесоха жалба в Европейския съд по правата на човека срещу президента на Русия Дмитрий Медведев, съобщава "Росбалт".

Гейовете са недоволни от бездействието на Медведев във връзка със забраната на провеждане на гей парад в Москва на 31 май миналата година. Тогава все пак бе направен опит парадът да бъде проведен, но дефилиращите гейове бяха разгонени от милицията.

Преди да се обърнат към европейския съд, гей активистите са преминали през всички съдебни инстанции в Русия, но без резултат.

В жалбата си пред Европейския съд сега те се оплакват заради нарушените им права на свободно събиране, гарантирани по член 11 на Европейската конвенция, както и на съдебна защита.

Конкретен повод за избухването на недоволство сред московското гей общество бе решението на Тверския съд в Москва от 17 септември миналата година, с което бе отхвърлена жалбата по повод забраната на 145 гей парада, планирани да бъдат проведени в периода 3-31 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Bai Todor

преди 15 години

След началото на т.нар. демократични промени у нас определени кръгове всячески искат да ни убедят в правотата на либералните принципи. Повечето средства за масово осведомяване бълват пропаганда, която има за цел да ни накара да вярваме, че всички ненормални и извратени хора всъщност са прекрасни личности, които дори трябва да бъдат модел за подръжание на подрастващите. В същото време нормалните хора в тази страна биват заклеймявани за някакви затворени, ограничени типове, които постоянно подтискат и унижават различните. Всъщност работата е там, че българското общество все още успява да се съпротивлява срещу промивките на мозъци, които имат за цел да доведат до тотален разпад на нашите ценности. Страхът на хората срещу ширещата се *** престъпност, наркомания, сексуални извращения и други подобни вредни явления е напълно оправдан и именно този страх може да се окаже последна крепост на традиционните български ценности, които са ни съхранили през вековете.Това, което много хора не могат да разберат е, че не всичко ново е добро и напредничево. Това, че вървим напред във времето, не значи непременно, че вървим и напред в развитието си. Както има еволюция, така има и деволюция. Деволюцията е процес на деградация, път от висше ниво на развитие до абсолютното падение, който също като еволюцията се развива напред във времето. И днес в съвременна България ние сме поели именно по този път на деградацията.Често по телевизиите стартират и кампании, в които се застъпва тезата, че болните от СПИН са нормални хора като нас, които по никакъв начин не представляват заплаха за околните. Само че над 90% от тях са наркомани и/или хомосексуалисти, които дори след като научат за болестта си не прекратяват безразборните си полови контакти, дори напротив. СПИН-ът се разпространява основно сред сексуално извратени хора, което пък е поредното доказателство, че срещу законите на природата не може да се върви. *** е сексуално извращение, а практикуващите го са психично болни хора, които имат нужда от лечение. Изваждането на хомосексуализма от списъка на сексуалните извращения и поставянето на толкова много обратни на ръководни места в държавата е първата част от плана за легализирането на педофилията и легитимирането на педофилите като напълно здрави психически хора, които не са опасни за никого. Даже в Холандия те си регистрираха партия, а сега се борят закона да им разреши свободно да правят секс с малолетни. На някой може би ще му се сторят фантастични прогнозите, че след 10-20 години и у нас ще се говори за легализиране на педофилията, но нека същите тези хора да попитат някой по-възрастен от тях как се е гледало преди 20 години на *** и вярвал ли е някой, че днес ще ни управляват такива хора и средствата за масово осведомяване ще бълват пропаганда в тяхна защита. Не тая лоши чувства към незрящите хора, но нямам никакво желание да се качвам на автобус, който се управлява от сляп. По същия начин не желая и на ръководни постове да стоят хом

66

Готин Гей

преди 15 години

BOB, братле, голем фен съм ти - хубаво си ги подпукал конформистите, давай напред и навътре хехех. Сладур си и ти желая много мъже, много любов и усмихнато бъдеще:)))) Не им се връзвай на хомофобите, само тормоз и подигравки за тези изчадия на ада:)))

65

haha

преди 15 години

Пламене, Пламенеееее, пак си пил, Пламенеееее...

fallback