Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Управителят на държавна банка в Коста Рика е бил принуден да подаде оставка, след като се разчуло, че обсъждал план за борба с бедността на обяд в луксозен ресторант.

Разточителният гуляй струвал 860 евро, предаде АФП.

Управителят на Жилищно-ипотечната банка Енио Родригес обявил като представителен разход сумата от 627 177 колона (860 евро), която платил на 11 ноември за обяд с още десетина сътрапезници, в това число министърът на жилищното строителство Клара Сомер.

"В знак на лоялност към президента и към почтената Жилищно-ипотечна банка подавам оставка незабавно и безвъзвратно", пише Родригес в писмото с оставката си.

Скандалът избухнал в понеделник, когато Управителният съвет на трезора отстранил временно от длъжност Родригес, докато бъде разследван случаят.

Гафът даде повод на опозицията в парламента да вдигне глас срещу това неморално разхищение в момент, когато населението затяга коланите заради кризата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

razgradski pop

преди 15 години

v4era se varnah ot Cannes...ribena supa, spageti s morski vkusnotiyki + edna 4a6a 4erveno vino..vsi4ko tova v sreden po skapotiya restoran blizo do brega: 32 EURO...

12

преди 15 години

JVUC

11

преди 15 години

Ахмед Доган живее в сарай и храни още стотина блюдолизци с какви ли не вкусотии,като обсъжда усилено тежкото състояние на населението.Затова и според хьнъмата Емел Етем той е жизнено важен за България.

fallback