Снимка: БГНЕС
fallback

Русия загуби пред Европейския съд за правата на човека в Страсбург шест дела по искове на жители на Чечения, обвиняващи руските власти за гибелта и изчезването на техни родственици през 2002 г., и я задължи да заплати обезщетение от над 700 000 евро.

След проучване на обстоятелствата, свързани със заведените дела, съдът постанови, че руските власти са нарушили редица членове на Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи.

Той задължи Русия да изплати на пострадалите 613 500 евро за морални щети, 62 400 като компенсация за материалните загуби и 41 200 евро за покриване на съдебните разходи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

читателче

преди 15 години

Така като ти чета коментарите, "Странджа", определено имаш психопроблем. Всъщност, не е лошо дискретно да се полекуваш!

10

Edin ot mnogoto

преди 15 години

I pak antiruska propaganda.Da ne goworim za towa,che Rusiq na priznawa resheniqta na tozi t.nar."syd"...Taka che rqzanite da si iskat ewrata ot zapada.I kato zyfnat nalymite shte si gi poluchat...

9

преди 15 години

А така... Още поне 10 пъти по 3 пъти толкова трябва да ги одрусат и може да им дойде малко акъла... "Дядо Иван" е хубаво да си извади ботушите от калта, освен ако не иска да се раздели с тях...

fallback