Снимка: БГНЕС
fallback

Турската полиция задържа около 30 души в рамките на разследване на заговор за сваляне на правителството, съобщи Анадолската агенция.

Операцията е осъществена в шест провинции, както и в Анкара и Истанбул, след като съд в Истанбул издал заповеди за задържането на лицата и за обиски в домовете и работните им места.

Те са обвинени, че са планирали убийства и бомбени нападения, за да сеят хаос и да принудят армията да се намеси.

86 души, сред които бивши военни, политици и юристи, принадлежащи към организацията Ергенекон, са изправени пред съд в Западна Турция заради опит за държавен преврат, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Лили

преди 15 години

Ами то Турция е 17-та световна и 6 -та Европейска икономика,ако това е изостаналост и аз искам да съм изостанал.Хора които не са излезли от селото си дават мнения за държави и народи,но само с гледане на СкоТ не е възможно да имате представа за света.

14

Желязко Желев jele

преди 15 години

..............Проверете класацията на държавите по БВП.Или по- лесно вижте борсовите индекси.Има глупави хора ,но глупави пари няма.С една дума нашата медиина представа за Турция е много грешна.

13

AF

преди 15 години

Кемал Ата Тюрк Направи от тази " Диарбекир" нормална Държава , и жалкото е , че сега се вращат стремоглаво назадТресе ги яко фундаментален ислямизъм и още по-жалкото е , че сме съседи, при нови условия

fallback