Снимка: БГНЕС
fallback

Ръководството на Евросъюза призова Русия и Украйна да продължат еговорите за решаване на проблема с доставките на газ, след като тази сутрин руската страна спря доставките за Украйна, предаде ИТАР-ТАС.

В съвместно изявление председателството на Чехия и Еврокомисията изразяват надежда за „бързо постигане на успешни резултати от диалога, така че ситуацията със спирането на доставките на газ за Украйна да не се отрази на ЕС“.

В изявлението се изтъква, че всички задължения по транзита и доставката на руския газ за Европа трябва да се спазват.

Независимо от спирането на синьото гориво за Украйна, Русия увеличи с 20 милиона кубически метра доставките за Европа и те достигнаха 326 милиона кубически метра, съобщиха от „Газпром“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

124

преди 15 години

Тия от канал едно само не попитаха Ивайло Калфин за спътниците на Сатурн.Защо не го попитаха какво става с газа в хранилището Чирен и че ако е пълно имаме за три месеца поне а не както влязох днес да се къпя и излязох набързо

123

преди 15 години

Заради ниската цена на която Украйна получава газ цяла европе се принуди от нея да копува торове а това провали и нашата химическа промишленост така че газта не е просто газ!Украйна сега иска да продължава да плаща цени като от съветския съюз и същевременно да изрита флота на Русия и да влезе в нато.Аз ще умра от студ ама няма да кажа клечка на Русия!

122

преди 15 години

Как тъбопровода през беларус си работи и как Турция даже докладва за увеличаване на доставките?Авно проблема не е в Русия

fallback