Снимка: liverpoolecho.co.uk
fallback

Медиите на Острова тръбят, че до седмица е възможно предсрочното освобождаване на Майкъл Шийлдс, осъден у нас за опит за убийството на бармана Мартин Георгиев преди повече от три години.

До късно вечерта в петък лондонските магистрати обсъждаха хода на делото по обжалването на престоя му в затвора, а до седем дни трябва да излязат с решение дали да бъде освободен.

"В следващите седем дни ще знаем резултата. Оптимисти сме и сега трябва само да чакаме. Още една седмица няма да ни натежи толкова след тези три години и половина, които вече минаха.

Вярвам, че сме близо до това, което искаме и адвокатите ни са сигурни, че случаят ще бъде решен в наша полза", казва бащата на Шийлдс, цитиран от английските медии.

В публикация вестник "Дейли мейл" припомня, че през латото на 2005-та, вследствие на спречкване Шейлдс удря Георгиев.

Барманът получава черепна фрактура и мозъчни увреждания, докато младият запалянко е признат за виновен от български съд и осъден на 15 години, намалени впоследствие на 10, които доизлежава в британски затвор.
 
"Налице е консенсус, че адвокатите на Макъл трябва да бъдат сигурни в невинността на Шийлдс, за да застанат зад молбата му да бъде пуснат на свобода", пише изданието и добавя:

"Наш дълг е обаче да признаем, че привърженик на Ливърпул е осакатил невинен минувач и че най-голямата жертва във всичко това е Мартин Георгиев".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

преди 15 години

Магистрате, като ти чета умотворенията, прав си

24

рмапп

преди 15 години

ЛИПСВАЩАТА ЧАСТ _____________съжелявам че ще пусна тоза паралипомена .понеже е ограничено мястото за пост съм разделил моят пост на 3 части..трудно е да се прецени колко реда ще се хванат.заради това тези редове са тези,които липсват във Втората част най отдолу!+++++++++++++++++++++++++++++__________ ________________________да кажем че чората днес е бил свързан с някакви действия,поведения и среди...++++++++++++++++++++++не ги коментираме сега..но смисъла на живота и свободата е в това,че след година,че днес той можеше да бъде изклчително полезен за някой..било обективно полезен,било субективно полезен. аз също съм любопитен дали съда на албиона ще се подаде на политическия натиск!едва ли..това да не е българския президент,който на 3 тата минута оневини хора свързани с 400 смъртоносно заразени деца и детски смърти!за които същия този президент плати с нашите пари..никой не говори днес,че ние трябва да платим ПОЛОВИН МИЛИАРД ДОЛАРА заради това,че тези хора са извършили това,което за извършили в резултат на което има 400 заразени и починали.Английския съд не би трябвало да се подаде на политическия натиск.аз лично съм склонен да вярвам,че ще намалят присъдата му съвсем малко..Единственозаради това,че и този човек има право да се поправи и да докажа себе си,като смислен човек.мисля че единствено заради това и зарадимладостта му ще бъдат снизходителни!но не биха създали прецедент..там много се внимава за това.защото утре някой може да постъпи идентично и тогава адвокатите да се позоват на прецедента.възможен е и друг изход..който пак е политически.ако пострадалия апелира пред съда за снизхождение като в резултат на това пострадалия да получи да кажем един милион паунда обещетение..не от самия извършител а от опеделени фондове..както е в случая със ставийски.парите,които той дава за лечението на момичето не са негови..те вероятно са на лукойл,на газпром...

23

Louis Logic

преди 15 години

Ще си го пуснат юначето и ще се забрави всичко , жалко за Мартин и за следващите жертви на проституиращото ни управление , ние сме втора ръка хора , кучета ни яли и не се съмнявайте , че ще се измъкне тоя , те за тва ги обичат британците навсякъде ... и в Италия ги обичат и във Франция , хора които ограбиха и поробиха половиния свят ни нарчат расисти , не ги харесвам британците , винаги са ни пречели и масата са долни *** , като тоя *** горе на снимката. Това жалко подобие на държава има нулева грижа за българския народ , пу.тки и ***.

fallback