Медиите на Острова тръбят, че до седмица е възможно предсрочното освобождаване на Майкъл Шийлдс, осъден у нас за опит за убийството на бармана Мартин Георгиев преди повече от три години.

До късно вечерта в петък лондонските магистрати обсъждаха хода на делото по обжалването на престоя му в затвора, а до седем дни трябва да излязат с решение дали да бъде освободен.

"В следващите седем дни ще знаем резултата. Оптимисти сме и сега трябва само да чакаме. Още една седмица няма да ни натежи толкова след тези три години и половина, които вече минаха.

Вярвам, че сме близо до това, което искаме и адвокатите ни са сигурни, че случаят ще бъде решен в наша полза", казва бащата на Шийлдс, цитиран от английските медии.

В публикация вестник "Дейли мейл" припомня, че през латото на 2005-та, вследствие на спречкване Шейлдс удря Георгиев.

Барманът получава черепна фрактура и мозъчни увреждания, докато младият запалянко е признат за виновен от български съд и осъден на 15 години, намалени впоследствие на 10, които доизлежава в британски затвор.
 
"Налице е консенсус, че адвокатите на Макъл трябва да бъдат сигурни в невинността на Шийлдс, за да застанат зад молбата му да бъде пуснат на свобода", пише изданието и добавя:

"Наш дълг е обаче да признаем, че привърженик на Ливърпул е осакатил невинен минувач и че най-голямата жертва във всичко това е Мартин Георгиев".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase