Снимка: Dnes.bg
fallback

Италианският министър на труда Маурицио Сакони обяви, че смята за напълно реален сценария за банкрут на италианската държава, съобщи кореспондентът на в. "Етнос" в Рим.

"Заплахата от банкрут на националната икономика трябва да се смята за реална", каза Сакони в телевизионно изявление, говорейки за последствията от световната финансова криза върху страната му.

“Сривът на световната финансова система може да доведе до невъзможност на италианската държава да изплаща пенсиите и заплатите на държавните служители”, прогнозира министърът, който е близък сътрудник на премиера Силвио Берлускони и ръководен член на управляващата партия Форца Италия.

В изявление за в. "Република" икономическият министър Джулио Тремонти се опита да смекчи силното безпокойство, предизвикано от изказването на Сакони.

"Италия е една много силна икономика. Държавният дълг е абсолютно стабилен и се гарантира от държавата. Купувайте си италиански държавни облигации, както правят в чужбина", призова Тремонти.

Той избегна пряк спор с министъра на труда, отбелязвайки, че впечатлението от думите на Сакони се дължи на медийно изкривяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

прелитащ ами да те о

преди 15 години

още от след избора на новият президент........Барак поиска от Буш помощ за джен.моторс за да спасят 3 милиона работници.......и Буш му каза ...ами ша видим -не съм много по даването

17

преди 15 години

Временно правителството на САЩ им отпуска от $15-17 милиарда долара! :-)

16

преди 15 години

Повтарям го нарочно - защото "Българин от Острова " написа книга от огромни мнения след това: -Защо никоя медия в България не писа и не каза че - "Дженеръл Мотърс" , "Крайслер" и "Форд" - се молят за заем от правителството на САЩ за да не фалират? Това е много актуална новина между другото - днес на нея беше отделено много време по най-известната и голяма телевизия в света - но това не беше отразено в нито една българска медия!

fallback