Шегаджията Шикорски. Снимка: БГНЕС
fallback

След  поутихналия скандал, предизвикан от завистта на Силвио Берлускони към загара на новоизбрания президент на САЩ, дойде ред на нова изцепка по адрес на Барак Обама, и то отново от политик.

Полският външен министър Радослав Шикорски предизвика скандал, след като заяви, че дядото на Барак Обама бил канибал, информира Mirror News.

Четирийсет и пет годишният Шикорски, който е възпитаник на Оксфорд, шокира колегите си с шегата, че новоизбраният президент на САЩ има полски корени.

“Навремето дядо му изял един полски мисионер”, подхвърлил през смях той пред служители на министерството. В резултат на неуместната му шега сега политическата опозиция в Полша иска Шикорски да бъде подведен под отговорност за расизъм.

На друг полски политик - парламентариста Артур Горски, също му предстои да се яви пред съда по обвинения в расизъм.

При това пак заради изказване по адрес на Барак Обама, когото Горски обрисува като “черен месия на новото ляво”.

Победата в президентските избори на Обама пък Горски нарече “края на цивилизацията на белия човек”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

преди 15 години

politik da si...samo tapizmi rasqt :)

25

do 15

преди 15 години

Не знам кой е надраснал расизма, но подобни изказвания и то от политици на отговорни длъжности показват колко е надраснат. Естествено, че ще има обратен расизъм, не можеш да кажеш на мъчени хора - оп извинявай, не става, трябва да си платят. А това, че взимали черни на добри работи и тн. , еми ако се справя със задълженията си какъвто и да е цвят, няма значение - бизнесът си е бизнес. Така че, какво толкова алтруистично и велико има в това. Расизма не се надраства, той се подтиска или ескалира. Знам много добре, изпитала съм го на собствен гръб

24

do 15

преди 15 години

ех, пич, черни има само в сащ ли бе? там верно всички са дебели. Аз съм омъжена за африканец, и то кениец и не мога да повярвам на глупостите, които пишеш за черните. Какви канибали, какви глупости, ще пукна от смях. А за паламарките - няма спор, безспорен факт, но и не само това, секса си го могат по-добре и това си е. Всичко е обусловено и от климат и от социални условия, ама завистта си е завист

fallback