Снимка: www.washtimes.com
fallback

Американските власти намериха интересен начин да предпазят децата от педофили в навечерието на Хелоуин.

Те задължават извършилите сексуални престъпления срещу деца да окачат  табела на входната врата на жилището си, която с големи букви предупреждава, че "В този дом няма бонбони!", пише The Washington Times.

Такива табели били изпратени на 1200 бивши затворници, лежали за сексуални престъпления с деца, в щата Мериленд. Към табелата имало и писмо, в което се дават наставления как да се държат през нощта на 31 октомври срещу 1 ноемви, когато цялата страна отбелязва празника.

Освен това престъпниците трябва да останат вкъщи, да изключат външното осветление и да не се доближават до входната врата.

"Хелоуин ви предоставя уникалната възможност да покажете на своите съседи, че вие искрено се опитвате да промените живота си", пише още в писмото.

Конкретните мерки били предприети след многобройни сигнали от родители, които се страхували от факта, че по време на празника децата им ще общуват със съседите педофили.

Още през 2005 г. е проведен подобен експеримент в Балтимор, където педофилите са били инструктирани да прекарат Хелоун, оставайки затворени вкъщи.

В Луизиана на хората, извършили престъпления от сексуален характер, е забранено да слагат маски по време на всички карнавални празници.

Нововъведението вече намира своите противници, разбира се, в лицето на престъпниците.

Бившите престъпници, нарушили правилото, ще бъдат изправени пред съда, макар инициативата все още да няма силата на закон.

До родителите и децата са разпратени брошури, които ги предупреждават да не се доближават до къщите, на които има табелки с тиква.

Престъпниците, извършили сексуални претъпления в щата Мериленд, са регистрирани в специална база данни и са длъжни да изпълняват изискванията на програмата. Те се водят на отчет в срок от 10 години или пожизнено.

В същото време някои сътрудници на правораздавателната система се отнасят скептично към тиквената иницатива и я наричат "рекламен трик".

Според тях вместо празнични атрибути, табелата трябва ясно да гласи, че в този дом живее опасен сексуален престъпник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Mk

преди 15 години

Nomer 17 taka si e kogato nqma6 stil:))).@Nomer 15 e ediniq koito e vidql i jivql v amerika. Nomer 15 i tebe trqbva da ti lepnat edna tabelka"TUPOTIQ NA KG"moze i da zaraboti6 nqkoi lev($) a?

25

ttt

преди 15 години

Това,което пишеш,има резон.Идеята е доста ***.Но има разлика между човек,откраднал от нужда и педофил!Просто искат да направят нещо,и като не знаят какво,вършат глупости!

24

преди 15 години

Това изглежда доста откачено, ами помислете си. Човекът си е изтърпял наказанието, платил си е и иска да започне живота си на чисто, най-вероятно в друг град където никой не го познава и изненада, на връх празника се появява такава табелка. Този човек, дори и до момента да се е държал безупречно, вече никога няма да има шанс да бъде приет от съседите си. Според мен това си е сериозно нарушаване на човешките му права. То по тази логика да вземем да сложим подобни табелки и на къщите на останалите бивши затворници. Примерно, човекът преди години е бил притиснат от нужда и е извършил кражба, хванали са го, излежал си е присъдата, намерил си е работа и животът му си тече нормално, докато не се появява някой с тази кретенска табелка и не обявява на всички, че господин Х е бивш крадец. Каквоследва оттук нататък сами си правете изводите. Човекът губи уважението на съседите си, работата си и накрая като нищо отново ще е принуден да краде.Но да се върнем на педофилите. Хубаво, слагат им табелки, обаче децата са любопитни и на всяка цена ще искат да разберат защо в тази къща няма бонбони. Това си е едвали не индиректна покана към децата да проверят! Изобщо този дето я е измислил тази идея, като нищо е някой работохолик, който няма семейство и не знае нищо за децата. И затова, че колкото повече им се забраняв нещо, толково по-интересно им се струва то.

fallback