Джон Маккейн. Снимка: Getty Images/Gulliver Photos
fallback

Кандидатът на републиканците Джон Маккейн на практика няма никакви шансове да победи в президентската надпревара на изборите в САЩ.

"Промяна може да настъпи единствено ако се случи някакво значително международно събитие, което да се превърне в т.нар. октомврийска изненада, смята авторът на едни от най-авторитетните предизборни прогнози - американският политолог Чарлз Кук.

"Докато всичко е фокусирано към икономическото състояние, надпреварата не може да бъде спечелена от Макейн", допълва Кук.

В САЩ терминът  "октомврийска изненада" се използва при настъпването на някакво неочаквано събитие по време на последния, октомврийски, етап от предизборната надпревара, което може да повлияе на изборните резултати.

В публикувани по-рано резултати от социологическо проучване, проведено от Галъп, за Обама ще гласуват 50% от американците, докато за Макейн - 43% от тях.

Друго проучване - на "Вашингтон поуст" и Ей Би Си - сочи, че разликата между двамата кандидати е повече от 10% в полза на Обама.

От началото на водене на предизборни проучвания през 1936 г. нито един кандидат за президент на САЩ не е успявал да навакса толкова голямо изоставане през октомври. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

аз

преди 15 години

ТОЙ Е!

14

преди 15 години

Ти се извъди голям специалист по етническите въпроси, бе Мачу Пикчу.Ти не беше ли царски гъзолизец?Да не си им светил на ***, които са правили Костов и Доган?Голямо сравнение, няма що!

13

Obama

преди 15 години

Дано дядото да не спечели, че ще е втори Буш, а вицето му е ***, срам за женския пол. Не ме интересува на кой приличат, вважното е да останат далеч от Белия дом.

fallback