Снимка: БГНЕС
fallback

Бившият кубински президент Фидел Кастро се присмя на речта на американския президент Джордж Буш за финансовата криза, предаде АФП.

Възстановяващият се от болест 82-годишен Фидел осмива неуспеха на Буш да посочи виновните за провала на американските финансови институции.

„Изглежда, че „демократичният капитализъм“ не включва самокритика“, казва той и добавя иронично: „Във всеки случай не трябва да бъдем неблагодарни или недоволни: трябва да благодарим на Буш за брилянтните му прозрения за политическата теория“.

В сряда американският президент произнесе 13-минутна реч по телевизията, в която призова Конгреса на САЩ да побърза с приемането на плана на неговото правителство за излизане от финансовата криза, който ще струва около 700 милиарда долара, като предупреди, че „цялата ни икономика е в опасност... може да изпита дълга и болезнена рецесия“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

bezpristrasten

преди 15 години

Да, в Куба се живее лошо. Но все пак там образованието и здравеопазването са безплатни!!! А "демократична" България - член на ЕС, ако човек със среден, че и над среден доход, ако недай Боже се разболее - Бог да го прости ! Оле, спряха ни газа!!!За две седмици икономиката ни щеше да рухне. А кубинците издържат половин столетие на тотално ембарго!!! Драги ми американофили и костовисти, ако ЕС ни наложи само едногодишно ембарго с нашите управляващи - американски ***, ще сме по-бедни и от кубинците. Бягали били в Америка. Ами младите и интелигентни българи къде са и защо бягат от нашата просперираща пазарна икономика? Ами "високоуважаваните" ни милионери и милиардери защо си купуват имоти далеко от България? Защо ли? Защото капитализмът загива в този си вид, и се гласят да забягнат със семействата си далеч от гнева на гражданите които грабиха и експлоатираха. Да, приятелите им от Запада ще се зарадват да ги приемат със заграбеното за да позакърпят с тях продънилият се капитализъм. Лошото било, че в Куба за далавера с бензин се влиза задълго в затвора, а в България явно биха се нарушили човешките права на бандитите-костовисти откраднали десетки и стотици милиони. Е, та нали това е демокрацията при капитализма. А да припомня ли какви отровни храни консумираме заради ламтежа на бизнеса за бързо забогатяване? Ох, забравих, нали това е свобода а не тоталитарна система за да се спазват някакви стандарти,да има контрол и ред. Но ние гласуваме!!! Е, като гласуваме кой от избраниците на народа се трогва и зачита желанията и интересите на обществото? Да, наистина България е острова на свободата, защото едиинствено тук не се зачитат законите от т.н. елит, който свободно и безнаказано си върши пъклените дела извършвайки геноцид над собствения си народ. Комунизмът не затри България, но капитализмът е на път да го стори. Остава ни само да се надяваме кубинците да ни спасят защото американците ни "освободиха" от оковите за да ни пратят в ада...

51

муспи

преди 15 години

било и сталински, е по висш ред от "пазарния рай" най вече за това, че тези слоеве от обществото, които са надарени и могат да го дърпат нагоре, при "пазаря" са на дъното.

50

кубинец

преди 15 години

преди 20 години за колко долара работеха Българите??????магазините не са като ваще но ГЛАДНИ в смисала на думата няма-ТОВА Е ЛЪЖА-ГЛАДНИ ЗА СВОБОДА .......ДА.ЗА 13 годишните дето се чукат АМИ тука при вас РАЖДАТ на 12 !!!После на улицата при толкова милиция ПЪЛЕН АБСУРД!!!! КОМУНИСТА ФИДЕЛ НИКОГА НЕ ЗАБРАНИ ПУБЛИЧНИТЕ ДОМОВЕ!!!! И ДА НЕ БИ ВАЩЕ ПЪТИЩА ДА СА ПО-ДОБРИ И БЕЗ ДУПКИ????//

fallback